Nominalizatii la Oscar vor fi anuntati maine, la finalul unui sezon de premii neobisnuit, umbrit de greva scenaristilor, iar un posibil premiu ar putea spori incasarile unor filme favorite ca "Scandalul petrolului", "Nu exista tara pentru batrani" sau "Michael Clayton", potrivit NewsIn.

Criticii de film si expertii in Oscar sunt in mare parte de acord in legatura cu cine este probabil sa fie ales si cine merita cel mai mult nominalizarile la a 80-a editie a premiilor Academiei Americane de Film, cele mai inalte distinctii ale industriei de film.

Dar exista intotdeauna loc pentru surprize. Intr-o scrisoare acida catre votantii la Oscaruri, criticul de film de la revista "Rolling Stone" Peter Travers a spus ca acestia merita sa vada filmul "Transformers" pentru totdeauna in iad daca nu nominalizeaza pelicule ca "Scandalul petrolului" ("There Will Be Blood") si "Nu exista tara pentru batrani" ("No Country For Old Men") pentru Cel mai bun film.

Ca de obicei, majoritatea favoritilor in cursa pentru Oscar sunt filme ale caror cronici entuziaste nu au atras inca publicul, desi distribuitorii spera ca un premiu le va da un impuls in box-office.

Unul dintre acestea este "Scandalul petrolului", filmul regizorului si scenaristului Paul Thomas Anderson care exploreaza in mod sumbru coruptia provocata de putere si bani. Actorul britanic Daniel Day-Lewis interpreteaza rolul unui magnat al petrolului de la inceputul secolului din California, care spune "Ii urasc pe cei mai multi dintre oameni". Majoritatea expertilor cred ca acesta va castiga un premiu pentru Cel mai bun actor, alaturi de cel primit in 1990 pentru "My Left Foot".

Filmul nu a incasat decat 8,2 milioane de dolari de la premiera, pe 26 decembrie. Difuzata in prezent in 389 de cinematografe - aproximativ o zecime din salile unde ruleaza liderul din box-office "Monstruos" ("Cloverfield") - pelicula va rula intr-un numar dublu de sali weekendul viitor, potrivit Paramount Vantage, care a produs filmul alaturi de Miramax Films.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.