Autorul articolului din ”Moldova Suverana” noteaza ca in pag. 1647 a lucrarii respective „scrie negru pe alb: Roumanie, cap Bucarest, langue roumain; iar mai incoace (la pag. 1528!) citim Moldavie: cap Chisinau, langue moldave.

Potrivit cotidianului ”Moldova Suverana”, „comunitatea internationala a incetatenit termenul limba moldoveneasca. In fond, deci sau prin urmare, s-a cam incheiat epopeea luptei pentru denumirea limbii. Din simplul motiv ca Europei si lumii intregi le va fi cald in cot cand Romania va pune austrul in aplicare”. In articol se sustine ca „Vina in intregime apartine Romaniei, caci e imposibil sa te tot joci un deceniu cu ea, ca dupa asta sa te miri de ce ai ramas gravida!”.

Potrivit autorului, Romania a avut 2 ocazii sigure sa incetateneasca termenul limba romana in Republica Moldova. In vara anului 1994 si in vara anului 2000. „Dar n-a vrut sa faca acest lucru, pentru ca nu e in interesul Romaniei ca termenul sa fie acceptat, ca problema sa dispara”.

In dictionarul Le Petit Larousse (editia 2008) la pagina 1528, in dreptul statului Moldova, exista urmatoarea explicatie: "Moldova, Statele Europei Orientale, intre Romania si Ucraina, capitala la Chisinau, limba moldoveneasca", confirma NewsIn.