Presedintele Basescu si secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, au afirmat astazi, dupa o evaluare a pregatirilor pentru summitul de la Bucuresti, ca manifestarea isi propune sa aduca solutii pentru organizatie si pentru statele aspirante si ca se anunta deja un succes, informeaza NewsIn.

Seful statului si secretarul general al NATO au avut astazi la Palatul Cotroceni, o intalnire in care au evaluat stadiului pregatirilor pentru summitul de la Bucuresti. Cei doi oficiali au dat asigurari ca manifestarea va fi una de succes, nu numai din punct de vedere organizational, dar si in ceea ce priveste deciziile care sunt asteptate.

Presedintele Basescu a exprimat ambitia Romaniei in calitate de organizator ca summitul sa fie ireprosabil. "Summitul isi propune sa gaseasca solutii pentru Afganistan, pentru proiectele de extindere, pentru securitatea statelor membre, pentru Marea Neagra, pentru securizarea regiunii Marii Negre si pentru problema energetica si in general, ideea de baza e ca ca trebuie sa inregistreze progres fata de summitul de la Riga", a explicat presedintele.

Cat il priveste pe secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, acesta s-a aratat multumit de stadiul pregatirilor, aratand ca va parasi Bucurestiul in aceasta seara cu "impresia foarte buna a progreselor care s-au facut".

Scheffer a mai spus ca dincolo de chestiunea organizatorica, manifestarea va aborda o multitudine de subiecte, ce vor fi dezbatute atat in cadrul Consiliului organizatiei nord-atlantice, cat si in alte sesiuni. "Va asigur ca vor fi doua zile si jumatate pline. Va asigur ca vom munci foarte mult impreuna cu partea romana pentru a face un summit de succes atat din punct de vedere organizational, cat si din punct de vedere al substantei", a spus oficialul.

Secretarul NATO a mai punctat ca summitul va fi "un eveniment urias" din punct de vedere al cifrelor, cel mai mare summit al organizatiei pana acum si a dat asigurari, la fel ca presedintele ca va fi un eveniment de succes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.