Graficianul Dan Perjovschi a acoperit un perete de la Centrul National al Dansului cu o serie de caricaturi legate de actualitatea sociala si politica, pentru a complica eventuala evacuare a institutiei, cauzata de renovarea Teatrului National Bucuresti, informeaza NewsIn.

Chiar daca directorul CNDB Mihai Mihalcea a spus ca institutia sa nu vrea sa "se catere" pe numele lui Perjovschi, dar ca se regaseste in discursul artistic al acestuia, graficianul a declarat ca, in ceea ce-l priveste, el vrea sa se foloseasca de numele Centrului Dansului.

"E una dintre institutiile cele mai misto care exista in momentul de fata in Romania. Eu am mare grija unde apar, pentru ca sunt efemer, lucrarile mele trec. Am vrut sa fac un proiect care sa stea. Norocul e ca viziunea manageriala o sa ma ajute sa treaca si asta", a spus Perjovschi, cu referire la posibilitatea ca CNDB sa fie evacuat.

Proiectul artistului de la Centrul Dansului are "o agenda politica": "Exista un statement: aceasta e o lucrare de arta pe care, daca cineva vine sa numere inventarul la CNDB, va trebui sa o ia in calcul. Cand toate se vor muta, exista decizia de a omori o piesa de arta", a spus artistul astazi, la o conferinta de presa. "Cineva va trebui sa-si asume acest lucru. Fie va fi ignorata cu desavarsire, fie se va trece foarte repede peste. Problema ramane, e un fel de 'perete troian'".

Sediul Centrului Dansului de la etajele superioare ale cladirii Teatrului National Bucuresti ar putea fi daramat din cauza lucrarilor de renovare care vor incepe anul acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.