Graficianul roman Dan Perjovschi va deschide pe 19 ianuarie o expozitie la galeria Lombard Freid Projects din New York, ce va cuprinde desene facute cu creta pe pereti negri si o galerie de portrete, cu desene pe hartie si panza din anii '90, potrivit site-ului oficial al galeriei.

Expozitia, intitulata "You Remember My Pin?", va fi deschisa intre 19 ianuarie si 22 februarie. Numele evenimentului vine de la un desen al lui Perjovschi cu un barbat care sta in fata unui bancomat si intreaba camera de supraveghere din spatele sau "You remember my pin?" ("Mai stii care e pin-ul meu?").

Principalul spatiu al galeriei va fi transformat in loc de dezbatere. Peretii vor deveni o tabla neagra gigantica acoperita cu desene facute cu creta alba. Acest suport nu este o noutate pentru Perjovschi, care a mai desenat pe pereti negri la Bienala de la Venetia si la Culturgest Porto, in 2007.

Al doilea spatiu de expunere va deveni o galerie de portrete cu desenele pe hartie si panza a sute de fete care se transforma intr-un public numeros. Fetele sunt aranjate in randuri ordonate si repetitive si reprezinta lucrari de la mijlocul anilor '90 pe care Perjovschi le expune dupa o lunga perioada de gestatie in atelierul sau. Executate intre 1994 si 1997, ele fac parte din seria sa "Anthroprogramming".

"Vreau ca desenele mele sa fie pe cat de simple si directe se poate [...], puternice, comentarii incisive care pot fi sterse in cateva secunde", spune Perjovschi, potrivit NewsIn.

Anul trecut, Dan Perjovschi a avut trei expozitii in Statele Unite, la Museum of Modern Art (MoMa), Walker Art Center si Nasher Museum of Art. El revine la New York intr-un an cu alegeri prezidentiale si framantari mondiale, pentru a contribui cu viziunea sa la "marile dezbateri", se arata in comunicatul de presa al galeriei Lombard Freid Projects.

Artistul roman, nascut in 1961 la Sibiu, va participa si la editia a 16-a a Bienalei de la Sydney - Forms that Turn.

Tot in luna ianuarie, Perjovschi va veni la Institutul Cultural Roman din New York unde il va prezenta pe artistul clujean Szilard Miklos, care va deschide expozitia "I am here, because I want to be here", informeaza NewsIn.

Imagine: desen de Dan Perjovschi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.