Mohamed ElBaradei, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) a atacat Romania, afirmand ca organizatia terorista Al-Queda ar putea procura din tara noastra, dar si din alte trei tari foste comuniste materiale radioactive
Potrivit Ziua, Al-Queda s-ar pregati astfel pentru atentate nucleare in capitalele lumii, cum ar fi Londra sau Cairo. ElBaradei a mai adaugat ca temerile Occidentului privind obtinerea armei nucleare de catre o tara islamica (adica Iran) sunt nefondate, Al-Queda ar putea obtine arma nucleara mai degraba decat un stat. Directorul AIEA care va pleca vineri, intr-o vizita de exceptie in Iran, a trimis astfel o bezea mediatica viitoarelor sale gazde de la Teheran. De aici lucrurile devin foarte clare. ElBaradei inventeaza false pericole nucleare conform strategiei sale, denuntate de Occident. Directorul AIEA este acuzat ca trage de timp pentru a permite Iranului sa obtina bomba atomica.

Declaratiile lui ElBaradei au fost date in ziarul arab de la Londra Al Hayat. Singura institutie de presa care a preluat declaratiile respective din ziarul arab a fost agentia italiana Apcom. Aceasta agentie de presa apartine Telecom Italia, unde si statul italian este actionar. Telecom Italia este obiectul unui scandal de spionaj izbucnit in 2006. Mai multi capi ai companiei au fost arestati pentru ca faceau interceptari ilegale in favoarea SISMI, serviciul secret militar. Serviciile secrete italiene au strecurat in luna noiembrie, in ziarul "Il Secolo XIX", stirea falsa ca in Romania ar exista tabere de antrenament Al-Queda.

Cronica Romana adauga ca recentele afirmatii ale lui Mohammed el Baradei ( au pus pe jar autoritatile romane. Cu toate ca ele, autoritatile, nu stiu absolut nimic si nici n-au auzit nimic. Serviciul Roman de Informatii nu detine niciun fel de indicii privind posibilitatea ca elemente din reteaua Al-Qaida sau conexiuni ale acesteia sa fie interesate de achizitii de material nuclear din Romania. Alta belea, deci, pe capul romanilor si alte acuzatii grave... asa cum ne-au obisnuit mai-marii lumi. Nu mai devreme de sfarsitul lui 2007, presedintele Bush dadea Romania ca tinta sigura a rachetelor iraniene, pe sistemul “sa nu ziceti dupa aia ca nu v-am prevenit”.

Cam asa suna comunicatul sec al SRI-ului. “In calitate de autoritate nationala privind prevenirea si combaterea terorismului, SRI nu detine niciun fel de indicii privind posibilitatea ca elemente din Al Qaida sau conexiuni ale acesteia sa fie interesate de achizitii de material nuclear din Romania.
De asemenea, in cadrul activitatilor de cooperare externa, SRI nu a primit din partea partenerilor semnalari care sa sustina in vreun fel temerile directorului AIEA.

Serviciul Roman de Informatii, in cooperare cu institutiile abilitate din tara si partenerii externi, conlucreaza activ pentru prevenirea amenintarilor la adresa securitatii Romaniei si a aliatilor sai”.
Intr-un interviu acordat ziarului arab Al-Hayat, Mohammed el Baradei s-a declarat ingrijorat de “cosmarul'' unui atac terorist al retelei Al Qaida, in contextul fluxurilor constante de stiri privind tentative de contrabanda cu materiale radioactive, solicitand “supravegherea tuturor armelor si stabilimentelor nucleare'' existente in lume. Directorul AIEA a afirmat ca cele mai numeroase tentative de contrabanda cu materiale nucleare au loc in tarile din fosta URSS si din Europa Rasariteana, cum sunt “Kazahstanul, Uzbekistanul, Ucraina si Romania''. La randul sau si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Nucleare contesta orice posibilitate de trafic ilicit cu materiale nucleare si radioactive pe teritoriul Romaniei.

Directorul cu securitatea nucleara al institutului de Cercetari din Pitesti, Marin Ciocanescu considera ca o astfel de actiune nu este posibila si este prea putin probabila.

“Sunt legi care previn tranzitul transfrontalier al deseurilor radioactive. Romania nu a exportat si nu a primit niciodata deseuri radioactive din alta parte”, a subliniat Marian Ciocanescu, citat de site-ul Antena 3, care a mentionat si ca este incredintat “ca nu domnul El Baradei a spus astfel de lucruri. El e foarte bine informat”.

Dupa povestea cu inchisorile CIA, cu finantarea teroristilor ETA, problema materialelor radioactive nu este de ignorat, pentru ca respectivele afirmatii nu le face vreun ilustru anonim dornic de afirmare. Si tot legat de temuta Al Qaida, prin noiembrie , anul trecut, in miezul psihozei Mailat, politia italiana ar fi obtinut, in urma interceptarii convorbirilor unor suspecti de terorism, indicii privind existenta unor tabere de antrenament al-Qaida in Romania de unde teroristii pot ajunge usor in Europa de Vest.
Deci, inregistrarile mentionau existenta unor “tabere de antrenament ale al-Qaida in Romania”, unde aspirantii la statutul de luptatori pentru jihad invata sa construiasca si sa foloseasca dispozitive explozive. Si asta n-ar fi nimic daca bomba pe coliva nu venea, tot anul trecut, cu stirea potrivit careia, in fatidica zi de 11 septembrie 2001 unul dintre atentatori sunase, de pe un numar de mobil, in Romania. O alta bomba mediatica, care, s-a dovedit doar o pocnitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.