Sotiile pesedistilor Geoana, Diaconescu si Mitrea si cea a udemeristului Borbely au adus anul trecut mai multi bani in casa decit mai cunoscutii lor soti
Mihaela Geoana a dus greul familiei in 2007. O dovedeste ultima declaratie de avere a presedintelui PSD, Mircea Geoana, care arata ca sotia acestuia a cistigat anul trecut mult mai multi bani decit acesta. Conform documentului, doamna Geoana a contribuit la venitul familiei cu mai bine de 120.000 de lei, din care circa 23.000 au venit de la Fundatia Renasterea, acolo unde este director, iar restul de bani reprezinta dividendele pentru cele 80% dintre actiunile firmei Top Cont SRL. Liderul PSD a adus acasa in 2007 doar 53.000, adica indemnizatia incasata in calitate de senator.

Tot pe numele Mihaelei Geoana figureaza si cele doua proprietati imobiliare ale familiei: un teren de 1.000 de metri patrati in Corbeanca si jumatate dintr-un apartament in Bucuresti, primit prin donatie de la o ruda, precum si actiuni la alte doua societati. In schimb, grosul conturilor bancare este pe numele presedintelui PSD. Acesta are plasati in banci din tara si din strainatate mai bine de 200.000 de dolari si 100.000 de lei. Sotii Geoana mai poseda un autoturism Volkswagen din 2001 si bijuterii si obiecte de arta in valoare de circa 10.000 de euro.

Mircea Geoana nu este singurul lider PSD a carui sotie a facut mai multi bani in ultimul an decit el. Si vicepresedintele Cristian Diaconescu se afla in aceeasi situatie. Mariana Diaconescu a cistigat in 2007 de la Asirom - acolo unde este director general adjunct - de patru ori mai mult decit partenerul sau de viata: 282.000 de lei fata de cei 38.000 de lei - salariul de la Senat - si cei 26.000 de lei - venituri de pe urma unei case de avocatura - incasati de purtatorul de cuvint al social democratilor. Averea familiei Diaconescu mai cuprinde un teren agricol si o casa in comuna Stilpeni, judetul Arges, doua apartamente, o casa si un teren intravilan in Bucuresti, un autoturism Ford cumparat in leasing si trei tablouri mostenite estimate la circa 6.000 de euro. La acestea se adauga un cont deschis la BCR anul trecut de 10.000 de lei si datorii de circa 100.000 de euro.

Borbely Laszlo, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, si-a deschis anul acesta un cont in valoare de 10.000 de euro. Banii economisiti de familia Borbely provin mai mult de la sotie decit de la ministru, intrucit aceasta a cistigat mai bine decit sotul ei in anul 2007. Daca Borbely Laszlo a obtinut ca ministru un venit de 53.400 de lei, sotia sa, Borbely Melinda, a cistigat, ca angajata a Radiodifuziunii Romane, 72.100 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.