Incepand de luni, date despre summit-ului NATO, ce va fi organizat la Bucuresti, in perioada 2 - 4 aprilie 2008, pot fi accesate la adresa www.summitbucharest.ro.
Deocamdata, pe site-ul oficial, sunt disponibile doar o parte dintre informatiile legate de aceast eveniment, restul urmand sa fie completat pe parcurs. Site-ul are incorporata si o versiune in limba engleza, iar cea in franceza va fi disponibila in scurt timp. Pe de alta parte, site-ul contine o scurta descriere a Bucurestiului, mentionandu-se ca, acum, Bucurestiul este a sasea capitala ca marime din Uniunea Europeana. "In acest moment, Bucurestiul este o adevarata metropola. Aglomerata ca Parisul, agitata ca New York-ul sau cu preturi mari ca in Londra. Dar este un oras care merita vizitat, incarcat de istorie si plin de simboluri", sustine site-ul.

Scurta istorie a Bucurestiului


Vizitatorii paginii web dedicate summit-ului NATO pot afla legenda ciobanului Bucur, care ar fi intemeiat orasul, dar si informatii despre descoperirile arheologice. Sunt mentionate si "elegantele cladiri cu influenta franceza si italiana", "biserici ortodoxe in stilul baroc, vile in stil Second Empire, dar si cladirile masive din epoca comunista".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.