Grecia, Romania si Canada sunt statele cu cele mai bune rezultate in ce priveste protectia datelor personale, potrivit unui raport dat publicitatii sambata de organizatia de aparare a drepturilor omului Privacy International, cu sediul la Londra.
Raportul evidentiaza ca protectia datelor personale este in pericol in SUA si in mai multe state din Uniunea Europeana, unde guvernele introduc masuri extinse de supraveghere si de culegere de informatii personale, in numele controlului de securitate.

In acelasi clasament, careinclude 47 de tari, cel mai slab sunt cotate Malaezia, Rusia si China.

Marea Britanie si SUA se afla in grupul tarilor cu cea mai slaba performanta, fiind descrise de Privacy International drept "societati de supraveghere endemice".

"Tendinta generala este de eliminare a intimitatii persoanei, tara dupa tara", a declarat Simon Davies, directorul Privacy International. "Chiar si acele state in care ne asteptam la o protectie puternica a datelor personale, cum ar fi Canada si Germania, situatia este proasta", a adaugat Davies.

Desi protectia datelor personale s-a imbunatatit in fostele state comuniste din Europa de Est, aceasta s-a inrautatit in Europa Occidentala, arata raportul. Teama de atacuri teroriste, cresterea imigratiei si nesiguranta controlului la frontiere au condus la extinderea sistemelor de identificare, potrivit raportului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.