Presedintele Traian Basescu i-a surprins neplacut pe romani, tinind un discurs neobisnuit de lung si de plictisitor pentru noaptea de Revelion.
Vorbindu-le despre „obiectivul strategic“, „miza“, „mediu curat“ sau „militari“, seful statului si-a surprins neplacut asistenta strinsa in Piata Constitutiei din Bucuresti, prin discursul oficial cu prilejul Anului Nou. Lungimea discursului a atras si citeva fluieraturi si huiduieli.

Cu incepere din 2004, de cind si-a preluat mandatul la Palatul Cotroceni, Traian Basescu ii obisnuise pe romani cu un nou tip de discurs de Revelion: scurt si cu fraze simple, dar care contineau mesaje-forta. Era o schimbare totala fata de alocutiunile scortoase sau strict oficiale si inregistrate in prealabil din vremea lui Ion Iliescu sau a lui Emil Constantinescu. De cele sinistre ale lui Nicolae Ceausescu nici nu mai vorbim.

In alocutiunea din acest an, presedintele a surprins mai intii prin lungul sir de „mize“. Traian Basescu a spus, astfel, ca la un an de la intrarea in Uniunea Europeana „avem alte mize, miza noastra astazi este un sistem de educatie performant. O alta miza a romanilor si a Romaniei este un sistem de sanatate care sa ne satisfaca exigentele si nevoile. O alta miza este sa incepem marile constructii destinate modernizarii sistemului rutier romanesc, constructia autostrazilor. O alta miza este sa avem un mediu curat, sa traim in ambianta cu mediul“. A continuat cu obiectivele: „Toate acestea nu pot fi realizate daca nu ne realizam obiectivul strategic, acela ca romanii sa traiasca mai bine in tara lor“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.