Discutiile aprinse in jurul exploatarii resurselor de dincolo de Cercul Arctic, Premiul Nobel primit de Al Gore, viitorul agricol al Groenlandei sau noile minuni ale lumii au fost sursa celor mai importante stiri geografice ale anului.

Politica si incalzirea globala au alimentat stirile geografice ale lui 2007, aflam din topul realizat de geograful si jurnalistul american Matt Rosenborg pentru about.com. Iata primele zece evenimente care au marcat geografia acestui an.

10. Lauren Caitlin Upton, cistigatoarea concursului Miss Adolescenta SUA 2007, a devenit celebra pe YouTube in urma raspunsului la intrebarea de ce o cincime dintre americani nu pot arata SUA pe harta. „Pentru ca nu toti au harti“, a venit replica neinspirata.

9. Sexul frumos a fost insa razbunat de tinara de 14 ani Caitlin Snaring, prima femeie care a cistigat concursul american National Geographic Bee din 1990 incoace.

8. Din cauza incalzirii globale, Groenlanda va deveni in curind un teren arabil, anuntau specialistii acum doua luni.

7. Pentru a economisi din combustibilii consumati la locul de munca, in acest an, nord-americanii au aminat cu patru saptamini trecerea la ora de iarna.

6. Rutele comerciale navale au profitat in aceasta vara de faptul ca in Oceanul Arctic s-a dezghetat suficienta gheata pentru a scuti vasele oceanice de ocoluri inutile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.