Cei mai puternici lideri ai lumii si cei mai influenti militari si diplomati de pe glob se vor reuni la Bucuresti, in perioada 1-4 aprilie 2008. Motivul: Romania va gazdui pentru prima data Summitul Organizatiei Nord-Atlantice, un eveniment fara precedent, chiar si pentru istoria organizatiei. Acesta este, totodata, si cel mai mare eveniment organizat vreodata in Romania.

La primavara, Romania va gazdui cel mai mare Summit din istoria de aproape sase decenii a NATO, dar si un Forum Transatlantic. Locul ales pentru desfasurare va fi Palatul Parlamentului, a doua cladire din lume, dupa Pentagon, si Cercul National Militar - pentru Forum.

Intre 1 si 4 aprilie 2008 vor fi prezenti la Bucuresti 3.000 dintre cei mai puternici oameni ai planetei, sefi de stat, sefi de guvern, ministri, diplomati si militari de rang inalt. Dar si 3.500 de ziaristi, de la cele mai prestigioase institutii de presa de pe glob. In total, vor fi prezenti in tara noastra reprezentantii a 49 de tari: 26 membre NATO si 23 de semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.

Aproape o saptamana, Capitala va deveni astfel cel mai important centru de decizie politico-militara. Hotararile luate la Bucuresti vor face inconjurul lumii si vor influenta viitorul multor state, misiunile organizatiei, dar si imaginea externa a tarii.

Niciodata Romania nu a mai gazduit un eveniment de o asemenea anvergura. Responsabilitatea este, de aceea, pe masura: de la asigurarea securitatii unor lideri ca presedintele SUA, George W. Bush, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, cancelarul german, Angela Merkel, sau premierul britanic, Gordon Brown, la functionarea ireprosabila a serviciilor oferite delegatiilor oficiale si ziaristilor. Toate coroborate cu asigurarea unui confort rezonabil pentru bucuresteni.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.