Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu s-a clasat pe locul cinci intr-un top al celor mai bune filme ale anului 2007, realizat de critici pentru site-ul indieWIRE, iar pelicula lui Corneliu Porumboiu "A fost sau n-a fost?" este printre cele mai bune filme de debut, informeaza NewsIn.
Topul indieWIRE, site-ul comunitatii filmului independent, este realizat de peste 100 de critici de film nord-americani pe mai multe categorii, printre care Cel mai bun film, Cea mai buna performanta a unui actor, in rol principal si in rol secundar, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun documentar sau Cel mai bun film care nu a fost distribuit.

Filmul lui Mungiu se regaseste in patru topuri. In clasamentul celor mai bune filme din 2007, pelicula lui Mungiu se claseaza pe locul 5, iar actrita Anamaria Marinca este pe locul al doilea in topul celor mai bune performante ale unor actori in roluri principale. Cristian Mungiu se afla pe locul cinci si in clasamentul celor mai buni regizori, iar la categoria cele mai bune scenarii, s-a clasat pe locul sase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.