Decizia lui Ceausescu de a organiza un miting pe 21 decembrie 1989 pentru a condamna revolta de la Timisoara, a fost echivalenta cu semnarea propriei sentinte, dar a insemnat in acelasi timp si sacrificarea a mii de romani.

Adunarea de la Timisoara s-a transformat intr-o manifestare anticomunista ce avea sa duca la fuga dictatorului si la prabusirea regimului represiv comunist, in acele zile de decembrie.

La 18 ani de la revolutie exista insa multe necunoscute in legatura cu desfasurarea evenimentelor.Mai mult, dupa aproape doua decenii de la revoltele de atunci, entuziasmul romanilor scapati de un regim represiv si bucuria de a fi dobandit libertatea au fost uitate, iar numarul celor care au devenit nostalgici este semnificativ.

Un studiu recent arata ca, paradoxal, dictatorul Ceausescu ocupa primele pozitii in topul celor mai buni si al celor mai rai lideri politici din istoria recenta a Romaniei, ceea ce ii face pe jurnalistii de la NewsIn sa afirme ca la 18 ani de la Revolutie, „romanii si-au luat ratia de liberatate”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.