In interviul realizat, ieri, de „Gardianul“ cu ministrul transporturilor Ludovic Orban, acesta ne-a facut o dezvaluire socanta: „La masina mea s-a umblat dupa accident, in mod evident!"
In intervalul in care, ramas la fata locului, am fost sa beau o cafea! Am observat ca mi-a fost deschisa o portiera si mi-a disparut din masina un document foarte important!“ Intrebat daca e vorba de un document din minister sau despre unul de partid, Orban a spus: „Da! Un document de partid. PNL!“

Referindu-se la caseta inregistrata dupa accident la fata locului, difuzata ieri de „Realitatea TV“, Orban considera ca a fost urmarit si filmat cu camera, folosindu-se „zoomul“, dar acest fapt nu-l supara pentru ca inregistrarea video dovedeste ca nu a fugit de la locul accidentului, ci, dimpotriva, a ramas acolo mai mult timp. De asemenea, inregistrarea nu surprinde nici o posibila victima sau pe cineva cazut in imediata apropiere a locului faptei, afirma ministrul

Intrebat daca la petrecerea de la care a plecat cu masina inainte ca accidentul sa aiba loc a consumat bauturi alcoolice, Orban a declarat: „Sunt peste 15 persoane care pot fi martori ca n-am baut nimic, nici macar un pahar!“ Ministrul spune ca proprietarul Matizului l-a asigurat ca s-a sunat la 112 ca sa vina Politia si a asteptat. In privinta stirii conform careia premierul Tariceanu i-a cerut, marti seara, demisia, Orban spune ca e „o magarie“ si ca nu are motiv sa demisioneze

In conditiile in care, ieri, au aparut secvente filmate de la fata locului, difuzate de „Realitatea TV“ dupa preluarea casetei de la „Ziarul“, care au surprins momentele imediat anterioare accidentului de duminica din zona Cotrocenilor, din care reiese ca ministrul Orban a patrulat, dupa eveniment, pe trotuar, in asteptarea politiei, „Gardianul“ l-a contactat pe acesta pentru a afla versiunea sa cu privire la ultimele informatii si la unele suspiciuni.

Ministrul transporturilor ne-a facut, ieri, o dezvaluire socanta. Ludovic Orban declara ca, dupa accident, in intervalul in care a ramas la fata locului, a fost sa bea o cafea. El a constatat ulterior ca i-a fost deschisa o portiera si ca ii lipseste din masina un act foarte important: un document de partid! Orban crede ca singura perioada de timp in care cineva i-a umblat la masina a fost aceea in care s-a dus aproape de locul accidentului pentru a bea o cafea.

Rep: Ce s-a intamplat, exact, duminica si cum s-au succedat evenimentele? Consumaseti bauturi alcoolice inaintea accidentului?

Ludovic Orban: Eram la petrecerea unui coleg al baiatului meu, langa Apaca. A venit, la un moment dat, parintele unui copil si a zis ca afara ninge, moment in care m-am desfigurat pentru ca eu, cand aud de zapada, mi-aduc aminte de deszapezire. Asa ca am plecat imediat si mi-am lasat acolo copilul si sotia. Sunt peste 15 martori care pot spune ca la acea petrecere nu am baut nici macar un pahar de alcool. Asa ca vreau sa fie foarte clar: nu am baut nimic, nu am lovit pe nimeni cu masina si nu am fugit de la fata locului!

Rep: Ce probe ar fi ca nu a existat nici o victima si nu ati fugit de la fata locului?
L.O.: Se vede clar si pe acea caseta de la televizor ca am stat ca un fraier acolo. Pe urma, spuneti-mi, se vede cumva vreo victima sau cineva cazut? Nu. Nu stiu de unde au scos chestia cu victima, dar eu, repet, nu am lovit pe nimeni.

Rep: Cine a sunat la 112? Stiti cine a facut apelul?
L.O.- Sigur pot sa va spun doar faptul ca am rugat trei persoane sa sune la 112, inclusiv pe proprietarul Matizului avariat, iar acesta m-a asigurat ca s-a facut apel ca sa vina politia. Repet, am stat ca un fraier acolo ca sa astept sa vina politia.

Rep: - A venit vreo Salvare? Pentru ca cei de la Ambulanta au sustinut ca au fost sunati si au venit la fata locului dar n-au gasit nimic.
L.O. - Au tot trecut pe-acolo Salvari, dar nici una nu s-a oprit la noi. Treceau. Nici nu aveau de ce sa vina, nu era nici o victima la accidentul facut de mine. Va spun sigur, nu a stationat nici o Salvare la locul accidentului! Repet, eu n-am fugit de la fata locului.
„Sa-i intrebe pe baietii care m-au urmarit!'

Rep: -Si presupusa victima? Ce puteti spune de informatiile legate de acest aspect?
L.O. - Ce victima? Uitati-va la film, sa intrebe la baietii care m-au urmarit!

Rep: -Ati fost urmarit?
L.O. - Atunci? Eu cred ca tot timpul. Cred c-am fost urmarit. Eu, dupa cate am vazut pe film, este facut cu camera si s-a filmat cu „zoom“. Nu stiu ce incearca sa mi se insceneze, dar eu am declarat adevarul.

Rep: Cine ar vrea sa va insceneze ceva? Aveti dusmani in partid, colegi dusmani in Executiv?
L.O. - Nu. Nu cred ca e vorba de asa ceva.
„Nu-mi dau demisia si nu mi-o voi da!

Rep: - A aparut pe agentii ca marti, in cursul serii, premierul Calin Popescu Tariceanu v-ar fi cerut demisia. Confirmati, infirmati?
L.O.- Intre mine si premier este o relatie armonioasa. Nici vorba de asa ceva. Iar in privinta demisiei, de ce sa-mi dau demisia? Am facut ceva rau, vreo ilegalitate legata de activitatea mea, de functia pe care o detin?
Nu-mi dau demisia, nu mi-o voi da, nici din functia de ministru al transporturilor, nici din cea de presedinte al Federatiei de Bridge! Agentia ar trebui sa raspunda. Semneaza cineva stirea asta ca sa pot da autorul in judecata? Pentru ca asta as face! E o mare magarie!

„Mi-a fost deschisa o portiera...“

Rep: Domnule ministru, o ultima intrebare: ati observat ceva anormal la locul accidentului? Spuneati ceva de o inscenare... Ati observat cumva daca vi s-a umblat la masina?
L.O.- Da. La masina mea s-a umblat, dupa accident, in mod evident! In intervalul in care, ramas la fata locului, am fost sa beau o cafea. Am observat ca mi-a fost deschisa o portiera si mi-a disparut din masina un document foarte important! Aveam acte in masina, aveam si documente... mi-a disparut unul dintre ele, foarte important!
Rep: - Un document din minister sau unul de la partid?
L.O. - De la partid! De la PNL!
Rep. - Ati reclamat la politie?
L.O. - Ce politie? Nici n-a venit la fata locului! Dar este cert ca mi s-a umblat la masina!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.