Comisia Europeana a respins din nou prezentarea prevazuta pentru miercuri a proiectului de lege ce clarifica si accentueaza drepturile europenilor care primesc ingrijiri medicale in strainatate.

Este vorba de un text complex, care incearca armonizarea principalelor practici din sistemele de sanatate europene, foarte diverse. Bruxelles-ul considera ca tratamentele medicale transfrontaliere vor ramane marginale in viitor (doar 4% dintre pacientii europeni declara ca recurg la asemenea tratamente) si nu sunt susceptibile sa dezorganizeze sistemele de sanatate. Printr-un text comun, CE doreste sa faca mai lizibile drepturile existente pentru a elimina contestatiile.

Unele state si-au exprimat insa nelinistea in ce priveste povara financiara ce ar urma unor ingrijiri transfrontaliere scumpe pe care le vor deconta tarile de origine.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.