Cazul Orban creeaza noi controverse si fiecare zi ce trece aduce noi probe. Apar declaratia victimei si a unui martor, suma de 3000 de euro ca pret al tacerii. Si deasupra tuturor planeaza un ministru al Transporturilor calm care neaga tot si pozeaza in victima

Dupa ce a declarat ca nu exista nicio victima a accidentului, Cotidianul a intrat in posesia unor inregistrari de la Serviciul 112 potrivit carora accidentul comis de ministrul Orban s-a soldat cu o victima si s-a petrecut pe zebra. Martorul din transcriere este persoana care a anuntat accidentul din Cotroceni.

Operatoare 112: 112, ce urgenta aveti?
Martor: Sarut miinile. La cinema Cotroceni a avut loc un accident pe trecere de pietoni.
Operatoare 112: Citi raniti?
Martor: Aaa... O fata, din ce-am vazut eu.
Operatoare 112: Ce sector e acolo?
Martor: Va rog?
Operatoare 112: Ce sector e?
Martor: Nu stiu ce sector e. E la Cotroceni, linga cinema Glendale, exact la trecerea de pietoni de linga cinema Glendale.
Operatoare 112: Ramineti, va rog. Sa nu inchideti, da?
Martor: Da, doamna.

Deasemeni, potrivit Adevarul, Simona Todean, fetita accidentata, duminica, de ministrul transporturilor, s-a laudat colegilor de scoala ca a primit bani de la Ludovic Orban. Mai multi colegi ai adolescentei au spus ca luni aceasta le-ar fi spus si care a fost pretul tacerii: 16 milioane de lei vechi.
„Ne-a spus ca a fost lovita pe trecerea de pietoni de catre o persoana importanta, dar ca nu este nimic grav. Simona ne-a povestit cum s-a intamplat, ca voia sa treaca strada si a fost lovita de un Audi. Imediat dupa ce s-a petrecut accidentul, parintii ei au reusit sa ajunga la o intelegere cu soferul masinii care a lovit-o. Au primit de la el 16 milioane de lei, probabil ca sa taca", ne-a povestit ieri un coleg al Simonei.
Victima lui Orban, in varsta de 14 ani, este eleva in clasa a VIII-a la scoala generala numarul 152 "Uruguay" din Capitala. Dupa ce presa a descoperit-o pe Simona, parintii acesteia, Gavril si Cornelia Todean, nu au mai lasat-o la scoala, desi starea ei de sanatate i-ar fi permis acest lucru. In prima zi dupa accident, fata a mers la scoala cu mana bandajata. Cei care au vazut-o ne-au spus ca aceasta era foarte speriata.


Conform Evz, surse apropiate familiei victimei ne-au declarat, ieri, ca tatal fetei ar fi primit de la ministrul liberal 3.000 de euro pentru a pastra tacerea si pentru a minti in fata anchetatorilor. Aceasta suma - au adaugat sursele citate - ar urma sa fie „completata”, zilele urmatoare, de demnitar. Mai mult, potrivit acelorasi surse, in momentul in care a fost acrosata de autoturismul lui Orban, Simona s-ar fi aflat pe trecerea de pietoni din apropierea locului accidentului si ar fi fost insotita de o prietena de aceeasi varsta.

Pe de alta parte, varianta unei recompense financiare din partea ministrului reiese si din inregistrarea unei convorbiri telefonice dintre un reporter al Antenei 3 (care s-a dat drept „mesager” al demnitarului) si matusa Simonei. Redam, in continuare, un fragment al acestei convorbiri.
Reporter: Daca aveti nevoie de ceva bani?
Matusa: Vorbim. Asa cum a ramas...

Ziua
nuanteaza si intorsatura pe care o ia accidentul din punct de vedere polictic. Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a sugerat marti seara ministrului Ludovic Orban ca ar fi indicat sa isi inainteze demisia, ne-au precizat surse guvernamentale, citate de Mediafax. Acestea ne-au explicat ca premierul a purtat o serie de discutii si cu ministrul Internelor, Cristian David, pentru a afla in ce masura acesta "s-a implicat sau stie" despre incidentul care il are ca protagonist pe ministrul liberal al Transporturilor. Oficial, dupa sedinta de Guvern de ieri, Tariceanu a refuzat sa faca vreun comentariu pe marginea situatiei lui Orban.

Discutia initiala cu Orban s-a purtat la solicitarea directa a primului-ministru, ulterior, Tariceanu avand mai multe discutii telefonice cu vicepresedintele liberal. Premierul a dorit sa afle cu lux de amanunte toate datele incidentului si i-a solicitat lui Orban sa nu faca nici un comentariu public cu privire la accident. Totodata, au specificat sursele, seful Executivului i-a comunicat ministrului ca scandalul mediatic cauzat de accident poate avea repercusiuni grave de imagine pentru partid si Guvern. La randul sau, Orban s-a aparat sustinand ca nu a dat bir cu fugitii de la accident, insistand ca incidentul este unul minor, acesta prinzand proportii datorita unei mediatizari neobiective. Surse din partid ne-au declarat ca Orban este pe deplin constient ca, dupa un astfel de scandal, isi poate lua adio de la Primaria Capitalei, fiind arhicunoscut faptul ca liberalul isi doreste cu ardoare functia de edil al Bucurestilor.

"De ce sa imi dau demisia?"

Ministrul Transporturilor a declarat ieri, citat de Mediafax, ca a vorbit cu premierul Calin Popescu Tariceanu despre accidentul auto pe care l-a produs duminica, el sustinand ca in discutie nu s-a pus problema unei demisii si ca oricum nu intentioneaza sa renunte la conducerea Ministerului Transporturilor, in urma acestui incident. "Am vorbit cu premierul si nu mi-a cerut demisia. Nici nu mi-a trecut prin cap sa-mi dau demisia. De ce sa imi dau demisia?", a spus Ludovic Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.