Britanicul Ali Imran, autorul accidentului in care si-au pierdut viata regizorul Cristian Nemescu, alaturi de alte doua persoane, a fost condamnat, marti, de Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, la sapte ani de inchisoare, anunta Antena 3.
Potrivit Romania Libera, Imran a fost gasit vinovat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul neinmatriculat, urmand ca, dupa executarea pedepsei principale, sa fie expulzat din Romania. Totodata, instanta a dispus ca britanicul sa plateasca 28.000 de lei daune morale Popartilor civile din dosar si cate jumatate de milion de lei daune morale catre Elena Violeta Ratus, Stefan Corneliu Arustei, Erica si Octavian Nemescu, Horia Toncu si Elena Traian.



Va reamintim ca potrivit Gardianul, Cristian Daniel Nemescu, de numai 27 de ani, a murit in noaptea de 26.08.2006, in jurul orei 1.00, pe Splaiul Independentei. Atunci, soferul autoturismului de lux, marca Porsche, a intrat in intersectia de pe podul Eroilor pe culoarea rosie a semaforului si a lovit in plin un taximetru Dacia Logan. Cristian Nemescu, asa cum era cunoscut mai bine cinefililor, s-a nascut la Bucuresti, pe 31 martie 1979 si a absolvit UNATC. Printre filmele pe care regizorul si-a pus semnatura se numara: „02 H 01 MIN“, „La bloc oamenii mor dupa muzica“, „Kitschitoarele“, „Aici nu mai locuieste nimeni“, „Mihai si Cristina“, „Mecano“, „Poveste la Scara C“, „Marilena de la P 7“, „California Dreamin'“. Cristian Nemescu a fost distins cu numeroase premii, printre care: „Marele Premiu“ la „NYU International Student Film Festival“ din New York, „Premiul Special al Juriului“ la „Bruxelles Short Film Festival“ din Belgia, „1st Prize“ la „Cinecitta International Student Award“ de la Roma si Un certain Regard la Cannes .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.