Potrivit Evz, Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, ar putea fi cercetat de procurori dupa ce, mai bine de doua zile, a incercat sa ascunda accidentul produs duminica, pe Soseaua Cotroceni, si a mintit anchetatorii.Modul in care ministrul transporturilor s-a comportat in cazul accidentului in care a fost implicat arata, de fapt, lacunele noului Cod Rutier.

Concret, urmand exemplul liderului liberal, orice sofer care provoaca un accident de pe urma caruia s-ar putea alege cu dosar penal (ceea ce ar insemna chiar si cativa ani dupa gratii si anularea permisului de conducere), se va prezenta cat mai tarziu la politie, fiind constient de faptul ca astfel va scapa cu o pedeapsa mai usoara (suspendarea permisului pentru 30 de zile si o amenda de maximum 195 de lei).

„Sunt om si greseala este omeneasca. Nu am fost tentat sa opresc retinerea permisului sau sa fac interventii, nici macar la ministrul de interne. Victima am fost eu si nu sunt de acord sa fiu supus unui linsaj mediatic pentru un fapt banal", a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban cu privire la accidentul de circulatie in care a fost implicat duminica.

Liderul liberal a explicat ca nu a anuntat in termenul legal evenimentul din cauza unei probleme familiale, a faptului ca a participat la actiunile de deszapezire si a unor analize medicale pe care le programase pentru luni.