Hussein Karini, care a coordonat timp de 15 ani din Romania o filiera internationala de trafic de droguri, care actiona in Europa, Asia si America, a fost extradat in SUA pentru a fi judecat
Potrivit Ziua, unul dintre cei mai mari traficanti de heroina din lume, iranianul Hussein Karini, cunoscut ca "Regele heroinei", care a locuit 15 ani in Romania, a fost extradat din Austria, unde a fost arestat in martie, si trimis in Statele Unite ale Americii pentru a fi judecat. Karimi a fost arestat in timp ce incerca sa fuga in Azerbaijan, iranianul urmand sa fie judecat in Curtea Federala Districtuala din Manhattan.

Iranianul a fost acuzat de trafic de droguri dupa o investigatie condusa de reprezentanti ai Drug Enforcement Administration (DEA) - Biroul Atena, Politia nationala olandeza, Agentia pentru Combaterea Crimei Organizate Majore (SOCA) - Marea Britanie, Politia nationala germana, Politia nationala turca, Serviciul roman de Informatii Externe (SIE), Politia romana de Frontiera si un procuror DIICOT. Iranianul Hussein Karini a fost arestat in martie in Austria, in urma unei ample actiuni internationale. Barbatul de 59 de ani coordona din Romania o filiera internationala care actiona pe teritoriul mai multor state din Europa, Asia si America, formata din sute de persoane, de diferite nationalitati si structurata pe mai multe celule specializate: de la cea a cultivatorilor de mac opiaceu, pana la cea a distribuitorilor finali. Autoritatile internationale au inceput sa colaboreze in acest caz in luna noiembrie 2005, cand s-a constatat ca angajatii acestora instrumentau fragmente ale acestei operatiuni, elementul de legatura al tuturor fiind reprezentat de liderul iranian al retelei de traficanti de heroina.

Jurnalul National adauga ca ancheta internationala a inceput in noiembrie 2005 si a fost condusa de Drug Enforcement Administration (DEA), prin biroul din Atena, politia din Olanda, Germania, Turcia, precum si de SIE, Politia Romana de Frontiera si un procuror DIICOT. "Regele heroinei" coordona din Romania o filiera internationala, ce actiona pe teritoriul mai multor state din Europa, Asia, SUA si Canada, formata din sute de persoane de diferite nationalitati si structurata pe mai multe celule specializate, de la cultivatorii de mac opiaceu pana la distributorii finali. In 1992 si-a deschis in Bucuresti o firma-paravan, nonprofit, pentru a-si dirija nestingherit reteaua. El nu parasea tara decat de cateva ori pe an, dar isi chema la ordin subalternii cel putin o data pe luna, intr-un apartament de trei camere din Bucuresti. Iranianul avea si o sotie careia ii facuse trei copii, dar traia in concubinaj cu o tanara din judetul Teleorman, cu care avea un copil recunoscut oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.