Miron Cozma s-a prezentat astazi la Curtea de Apel Bucuresti care a judecat apelul in procesul in care fostul lider al minerilor din Valea Jiului a cerut despagubiri pentru 178 de zile in care a sustinut ca a fost tinut ilegal in detentie, informeaza NewsIn.

Instanta a amanat pentru data de 25 ianuarie judecarea acestui proces, dupa ce avocatii partilor au prezentat in scris motivele de apel. In timp ce Miron Cozma dadea declaratii presei, in fata salii de judecata, completul luase deja in discutie cauza.

"Cum va explicati ca fac puscarie pe penal, iar pe civil sunt nevinovat. Cele 4 milioane cerute de mine, au fost o exagerare din partea mea, tocmai pentru a demonstra ca, in cazul meu, s-a exagerat incredibil. Am fost condamnat pentru infractiuni la caile ferate ori legea spune ca numai angajatii cailor ferate pot fi condamnati pentru asa ceva. Am primit 10 ani de inchisoare pentru ca m-am prezentat in stare de ebrietate la serviciu, la CFR, dar eu nu am fost niciodata angajat al CFR.", a declarat Miron Cozma.

Liderul minerilor a mai spus ca pe rolul Curtii de la Strasbourg sunt mai multe procese pe care le-a intentat statului roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.