Unul dintre motivele pentru care liberalii nu se grabesc sa nominalizeze un nou ministru al Justitiei a fost explicat chiar de Tudor Chiuariu: mandatul sau inceteaza in momentul depunerii juramantului de catre succesorul sau
Potrivit Jurnalul National, pana cand liberalii se hotarasc cu ce propunere vor merge la Cotroceni, ministrul demisionar Tudor Chiuariu ramane la carma Justitiei. Prezent luni seara la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, la Antena 2, Chiuariu a explicat ca mandatul sau inceteaza in momentul depunerii juramantului de catre succesorul sau si a explicat din nou ca a demisionat pentru a nu mai intretine scandalul declansat de presedintele Basescu. El l-a acuzat pe seful statului ca, impreuna cu "cercurile de interese" din jurul sau "doreau niste oameni servili la Ministerul Justitiei" si ca unul dintre acestia a fost Monica Macovei. "Pot spune sigur ca doamna Macovei raspundea comenzilor politice ale domnului Traian Basescu", a afirmat Chiuraiu.

In plus, Cotidianul dezvaluie faptul ca acesta ar putea sa-si reia functia de sef al Departamentului pentru Lupta Antifrauda.

Desi a demisionat din functia de ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu are toate sansele sa nu paraseasca guvernul Tariceanu. Inainte de a ajunge ministru, Chiuariu a ocupat pozitia de sef al Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF), in perioada ianuarie 2005 - aprilie 2007. Ocupa, deci, o functie cu rang de secretar de stat, in cadrul Cancelariei primului-ministru, functie din care s-a suspendat o data cu numirea la sefia Justitiei. Tudor Chiuariu ne-a confirmat ieri ca, demisionind din pozitia de ministru, suspendarea de la Departamentul pentru Lupta Antifrauda inceteaza de drept. „Nu m-am hotarit inca ce voi face. Nu am luat nici o decizie, astept sa treaca sarbatorile de iarna. E adevarat ca a fost suspendata din cartea de munca incadrarea de la Departamentul Antifrauda, iar cind am demisionat de la Justitie a incetat si suspendarea. Doar ca eu am mai multe variante, am primit mai multe oferte si nu m-am hotarit“, ne-a declarat ieri fostul ministru.

Surse din Ministerul Justitiei ne-au declarat ca Tudor Chiuariu intentioneaza insa sa revina la Departamentul Antifrauda. Cu el ii va aduce inapoi si pe colaboratorii sai apropiati, cu care a venit in minister. Cotidianul a relatat in mai multe rinduri cum, la numirea sa in functia de ministru, Tudor Chiuariu a adus in minister foarte multe persoane cu care a lucrat initial la Departamentul Antifrauda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.