Compania australiana South Pacific Group vrea sa investeasca 300 de milioane de euro in acest proiect. Pentru demararea lucrarilor este nevoie de acceptul locuitorilor, chemati la referendum pe 20 ianuarie 2008
Romania este foarte aproape de a patrunde in lumea buna a automobilismului cu un circuit de Formula 3 care se va construi la Snagov si care se doreste sa devina o cursa permanenta in calendarul Campionatului Mondial de F3. Dupa succesul inregistrat de Grand Prix-ul desfasurat la sfarsitul lunii mai a acestui an in Capitala, pe un circuit improvizat in jurul Casei Poporului, si in urma afluentei de public de care s-a bucurat cursa ambarcatiunilor de lux de la Mamaia, din acest an, compania australiana South Pacific Group va investi peste 300 de milioane de euro intr-un circuit Grand Prix One, a carui constructie va demara anul viitor, la Snagov.

"O sa facem evaluarea terenului si ar mai ramane o singura problema, sa organizam un referendum local, pe care l-am fixat pe 20 ianuarie anul viitor, pentru ca terenul pe care ar urma sa se construiasca acest complex este de fapt fostul islaz al comunei si trebuie ca locuitorii din Snagov sa-si dea acceptul pentru demararea proiectului", a explicat primarul comunei Snagov, Musat Apostol (foto). Potrivit acestuia, daca locuitorii din Snagov vor fi de acord cu proiectul companiei South Pacific Group, va fi apoi organizata o licitatie de catre primarie, pentru concesionarea terenului. "O sa facem un parteneriat cu South Pacific Group, o firma cu capital australian, careia ii concesionam 56 de hectare de teren, cu redeventa. Odata semnat contractul, va dura sase luni pentru luarea tuturor avizelor si inca 18 luni durata de construire a complexului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.