Doi procurori, sase politisti si trei comisari ai Garzii Financiare au fost prinsi cu nadragii in vine in timpul unei razii la un bordel clandestin cu minore. Parchetul General a musamalizat cazul
Parchetul General ascunde de doi ani un dosar de sex si trafic cu minore in care sunt implicati sase ofiteri de politie, doi procurori, trei comisari ai Garzii Financiare Ilfov si un functionar de la Autoritatea pentru Straini. Oamenii legii au fost depistati frecventand Restaurantul "Shanghai" din Capitala, in care functiona un bordel clandestin, camuflat sub titulatura "salon de masaj". La fata locului au fost identificati si cativa procurori bucuresteni, ale caror nume, in mod inexplicabil, nu apar in dosar.

Prezenta anchetatorilor la bordel a fost filmata, in direct, in noiembrie 2005, cand echipele de mascati ale Brigazii Crimei Organizate, ajutate de SRI si Jandarmerie au efectuat noua descinderi la "punctele de lucru" ale retelei de proxeneti chinezi. Minore romanece cu varste intre 14 si 17 ani, sechestrate si exploatate de proxenetii chinezi, erau fortate sa practice sex oral, sub denumirea de "masaj erotic", cu diversi clienti. Daca se impotriveau, ele erau batute crunt. Fetele abuzate sexual i-au recunoscut pe oamenii legii dupa plansele foto puse in fata de procurorii DIICOT. Gruparea criminala se ocupa si cu traficul de imigranti. Martorii au declarat ca ofiteri de la Sectia 11 Politie primeau sume intre 10.000 - 15.000 de euro pentru a nu-i mai verifica pe chinezii care nu aveau forme legale pentru Romania. Proxenetii asiatici, dar si complicii lor romani, au fost condamnati la ani grei de inchisoare pentru trafic de persoane. Partea de dosar cu oamenii legii a fost insa musamalizata la nivelul DIICOT Structura Centrala.

Proxeneti chinezi, minore romance

Serviciul Roman de Informatii, impreuna cu politisti de la Directia Generala de Crima Organizata si Politia de Frontiera au identificat in 2004 - 2005 un grup de crima organizata transfrontaliera specializat pe infractiuni de proxenetism cu minori si trafic cu imigranti. Concret, o grupare de infractori chinezi, sprijinita de cativa complici romani, a pus pe roate o retea de trafic de persoane (fete si imigranti) racoland cu predilectie tinere cu varste intre 14 - 17 ani, provenite din diferite judete ale tarii, din familii sarace si cu educatie limitata. Fetele erau ademenite sub promisiunea ca vor lucra la un salon de masaj, dupa care erau sechestrate si fortate sa practice prostitutia cu diferiti clienti. Cartierul general al gruparii era situat la "Restaurantul Shanghai" din strada bucuresteana Ion Minulescu, unde erau niste asa-zise saloane de masaj. Bordelurile clandestine functionau insa si la locuintele unora dintre membrii gruparii criminale. In seara zilei de 30 noiembrie 2005, trupe ale DGCCOA, IGPF, SRI si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei au efectuat noua descinderi la sediile retelei. Actiunile au fost filmate "live" si au scos la iveala faptul ca in respectivele locatii au fost gasite minore sechestrate, pistoale cu amortizor si corpuri delicte ale activitatii infractionale. Au fost depistati si cativa politisti si procurori care nu si-au putut justifica prezenta lor in "saloanele de masaj", altfel decat ca se aflau acolo in calitate de clienti. Casetele video cu descinderile au fost predate procurorilor DIICOT Structura Centrala (Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorism din Parchetul Inaltei Curti).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.