Ministerul Transporturilor a facut publica documentatia de licitatie, proces care va incepe pe 4 ianuarie
Desi are inregistrate intirzieri la majoritatea proiectelor de construire a unor autostrazi pe care le gestioneaza, un caz flagrant fiind cel al autostrazii Bucuresti-Brasov, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, spune ca autostrada Cernavoda-Constanta, ultimul tronson din Autostrada Soarelui, va fi gata la finele anului 2009.

In mod normal, aceasta trebuia definitivata in 2010, insa va fi posibila terminarea lucrarilor in 2009, a promis joi ministrul, adaugind ca lucrarile vor incepe in primavara-vara anului viitor. Compania de autostrazi cere constructorilor in documentatia de licitatie respectarea unui termen de 24 de luni pentru cei 51 de kilometri, ceea ce arata ca ministrul Orban din start nu isi va putea tine promisiunea.

„Proiectul tehnic pentru autostrada Cernavoda-Constanta va fi finalizat la sfirsitul anului, iar lansarea licitatiei se va face in perioada 1-15 noiembrie 2007. Estimam ca pina in martie vom alege constructorul pentru acest tronson din Autostrada Soarelui“, a spus Orban.

Compania va deschide ofertele de precalificare la licitatie pe 4 ianuarie, urmind ca apoi sa inceapa selectarea constructorului din rindul firmelor incluse pe lista scurta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.