Fostul presedinte Ion Iliescu crede in continuare ca „golanii“ au fost problema anului 1990, nu minerii.

Deputatul Victor Ponta zice ca n-a reusit niciodata sa-si convinga fostul sef de partid ca tinerii batuti de mineri in Piata Universitatii nu erau nici drogati, nici vinduti taranistilor.

PRO - Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD

Pedeapsa excesiva

Legat de o eventuala intrare in politica a lui Miron Cozma, viata poate sa ofere tot tipul de surprize. Altminteri, omul si-a ispasit o pedeapsa, intra in drepturile civile, mai are niste restrictii un numar de ani, firesc ar fi sa fi tras niste concluzii si sa evite niste excese. Nimic nu-i imposibil, nimeni nu poate face astfel de prognoze. A fost excesiva pedeapsa, judecind imprejurarile prin care a trecut tara se putea judeca intr-un alt context toata chestiunea asta, ca nu el era singurul vinovat. De exemplu, violentele din 1990 nu au fost provocate de mineri. Nu ei au fost pe 12 ianuarie in Capitala, nu ei pe 28 ianuarie au vrut sa ia cu asalt cladirea Guvernului, nu ei pe 18 februarie au devastat cladirea Guvernului, nu ei au fost la evenimentele din Tirgu-Mures, nu ei au ocupat samavolnic un nod de circulatie din centrul Capitalei care a creat o stare anormala timp de o luna si jumatate, nu ei pe 13 iunie au devastat cladiri publice, Politie, sediul MAI. Au fost grupuri rebele care au atacat in dupa-amiaza si seara zilei si Politia Capitalei, a fost ingrozita toata lumea. Nu erau minerii atunci, eu va vorbesc de ziua de 13, de cauza, nu de efect. Institutii ale statului devastate, cladirea Politiei, MAI, SRI si Televiziunea Nationala, s-a dorit sa se intre cu forta in Studioul 4.

CONTRA - Victor Ponta, deputat PSD

Nu o sa-i pling de mila

In politica, cele mai ciudate lucruri se pot intimpla, nu pot sa-mi dau cu parerea si evident ca nu-i urez succes intr-o viitoare cariera politica. Eu, ca om care am fost in Piata Universitatii de partea cealalta a baricadei, nu o sa uit niciodata si nu o sa am niciodata nici un fel de simpatie fata de el. Niciodata nu o sa-i pling de mila. Eu am numai amintiri placute pina pe 13 iunie despre Piata Universitatii. Sigur ca dupa aceea mult timp am incercat sa-l conving pe domnul Ion Iliescu ca nu eram drogati si ca nici nu ne plateau taranistii ca sa fim acolo, n-am reusit, asta e.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.