"Comunismul nu poate sa fie nociv in sine. Lucrurile nu sunt rezolvate in profunzime si aceasta este problema" a declarat Adfrian Paunescu, care a precizat ca nu ar participa la un proces impotriva comunismului. Paunescu a recunoscut ca "il iubeam enorm pe Ceausescu", avand speranta ca acesta va indeplini tot ce promisese in anii '60.

Adriana Saftoiu a explicat ca, in opinia sa, cei 17 de ani de politica postdecembrista si faptele politicienilor contemporani, il mentin pe Nicolae Ceausescu in topul preferintelor.

"Ar fi culmea sa spun ca stiu ce inseamna comunismul din acea perioada. Eu am inteles comunismul abia dupa Revolutie. Eu insa nu am sentimentul ca perioada comunismului a fost buna. Comunismul a pervertit niste notiuni fundamentale", a declarat Adriana Saftoiu.

In finalul emisiunii, Adrian Paunescu a acceptat propunerea lui Robert Turcescu de a face o emisiune impreuna cu conditia ca el sa reprezinte lumea noua, iar moderatorul pe cea veche.

La acest set de replici, Adriana Saftoiu a spus: Deci, comunismul n-a murit, dand si un citat "dupa lagarele de la Auschwitz, nazismul n-a mai putut exista, dupa lagarele comunismului, comunismul inca mai poate rezista".