Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, pe cand se aflau in fruntea Mediului romanesc, au pus la cale o afacere prin care au supt miliarde de la buget

ZIUA va prezenta in continuare un caz stupefiant care demonstreaza modul in care politicienii romani aflati la guvernare se folosesc de functiile de conducere pentru a face afaceri de milioane de euro. Principalii actori ai cazului de fata sunt Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, doua personaje care, in timp ce detineau functiile de ministru al Mediului, respectiv sef al Garzii Nationale de Mediu, nu aveau nici o problema sa faca afaceri chiar in domeniul in care activau.

Cei doi detin, din 2005, desi in acte apar abia incepand cu anul 2007, societatea KVB Economic SRL, al carei principal obiect de activitate este consultanta in materie de mediu. Mai precis, societatea Sulfinei Barbu si a lui Silvian Ionescu ofera servicii de protectia mediului si dezvoltare urbana si rurala, iar, potrivit site-ului propriu, serviciile firmei se adreseaza societatilor comerciale si administratiilor publice. Fostul sef al Garzii Nationale de Mediu detine 27% din actiuni. Tot 27% are si ex-ministrul Mediului. Restul procentelor sunt impartite intre persoane apropiate Partidului Democrat sau care au ocupat functii importante in domeniul mediului.

Este vorba despre Stan Zamfir Razvan - consilier local al PD in comisia de mediu a Primariei Sectorului 3 (15%), Mihailovici Jorj Madalin - membru PD fost presedinte al Companiei Nationale Apele Romane actualmente la catedra la Facultatea de Constructii (15%), Gherhes Ioan - membru PD, fost presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (7%), Preoteasa Adriana - fost consilier al Sulfinei Barbu (3%), Florea Ileana Madalina (3%) si Dimache Tatiana Daniela, colega la Facultatea de Constructii cu Mihailovici (3%).

De la buget in conturile membrilor PD

Cert este ca inca de la infiintare, firma Sulfinei Barbu si a lui Silvian Ionescu a mers din plin, beneficiind de numeroase contracte pe bani publici, multe dintre ele oferite de primarii conduse de membri ai Partidului Democrat. Spre exemplu, la Targu Neamt, orasul de bastina al Sulfinei Barbu, Decebal Arnautu, primar si sef al filialei PD din localitate, a "oferit" aproximativ 50.000 de euro, la data de 26.07.2006, pentru un singur proiect: "Extindere canalizare menajera si pluviala, reteaua de apa potabila in satele componente ale orasului Targu Neamt: Humulesti, Humulestii Noi si Blebea SFAPT".

Peste cateva luni, mai exact in data de 19.12.2006, Arnautu a mai bagat in conturile firmei Sulfinei Barbu inca 25.000 de euro in baza unui alt proiect: "Extindere alimentara cu canalizare menajera in localitatile Humulesti si Blebea, studii de teren, DE, documentatii avize, verificator proiect, consultanta tehnica".

Un milion de euro din Ialomita

Societatea fostului sef al Garzii de Mediu si a ex-ministrului Mediului a primit contracte si in judetul Ialomita. In acest caz, KVB Economic SRL a realizat nu mai putin de 14 proiecte primind, conform unor surse ZIUA, o suma ce se invarte in jurul valorii de un milion de euro. Spre exemplu, firma Sulfinei Barbu a incasat, in 2006, 1,6 miliarde de lei doar pentru proiectarea "sistemului centralizat de canalizare si extinderea alimentarii cu apa" al comunei Marculesti. Banii proveneau de la fondul de rezerva de 9,1 miliarde de lei vechi primit de comuna Marculesti din partea Guvernului.

Trebuie spus ca KVB a primit cele 1,6 miliarde in urma unei asa-zise licitatii la care a participat alaturi de societatea Ap-El Conf Impex, aceasta din urma jucand rolul "mainii moarte". De altfel, interesant este ca intre cei doi concurenti care au participat la acest simulacru de licitatie exista stranse legaturi comerciale, Ap-El Conf Impex primind lucrari in subantepriza din partea KVB.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.