Iosif Mihai Puwak, sotul fostului ministru PSD al integrarii, Hildegard Puwak, a fost condamnat ieri la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi in dosarul in care acesta a fost judecat pentru deturnare de fonduri europene, informeaza NewsIn.
Conform Realitatea, din rechizitoriul procurorilor reiese ca Iosif Puwak obtinut in urma cu 6 ani peste 40.000 de euro finantare din fonduri europene pentru un proiect in domeniul constructiilor de locuinte. Conform acestuia, 15 muncitori romani din domeniul instalatiilor sanitare ar fi trebuit sa lucreze la cateva fabrici nemtesti de acelasi profil. Fara a respecta prevederile legale, Puwak a schimbat partenerii externi.

In final, proiectul a esuat, iar obiectivele prevazute in contract nu s-au mai respectat. Scandalul finantarii din fondurile Phare a unor firme ce apartineau membrilor familiei fostului ministru al Integrarii a izbucnit in anul 2003. Acesta s-a soldat cu demisia din functia de ministru a lui Hildegard Puwak, cu deschiderea unui dosar penal si cu obligarea de catre instanta a firmelor familiei Puwak la restituirea a 60.000 de euro.
Sentinta poate fi atacata cu apel in 10 zile de la pronuntare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.