Curtea Constitutionala a argumentat ieri, in respingerea Ordonantei Chiuariu, ca presedintele Romaniei nu poate fi conditionat de existenta unei comisii atunci cind decide urmarirea penala a unui ministru.
Curtea Constitutionala a motivat ieri sentinta prin care a decis ca sint neconstitutionale OUG nr. 95/2007, promovata de mi-nistrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si articolul 16 din Legea raspunderii ministeriale. Cele doua texte de lege prevedeau existenta unei comisii speciale la Cotroceni care sa avizeze cererile adresate presedintelui de aprobare a urmaririi penale a ministrilor. In varianta promovata de Chiuariu, comisia ar fi fost formata din cinci judecatori propusi presedintelui de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). In Legea raspunderii ministeriale, comisia era condusa de seful Directiei juridice a Administratiei Prezidentiale si mai avea patru membri, doi numiti de ministrul Justitiei si doi de cel al Internelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.