Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a anuntat, ieri, ca negocierile cu federatiile sindicale din invatamant referitoare la majorarile salariale care vor fi acordate cadrelor didactice anul viitor vor incepe in cursul acestei luni, informeaza A.M.Press.
Inceperea negocierilor a fost solicitata in repetate randuri de Federatia Educatiei Nationale, care dorea ca majorarile sa fie stabilite inainte de aprobarea bugetului de stat pe 2008. In paralel, FEN a inaintat o petitie catre Organizatia Internationala a Muncii, in care reclama intentia ministrului Muncii, Paul Pacuraru, de a modifica Legea Contractelor de munca, in sensul restrangerii dreptului sindicatelor de a mai negocia salariile pentru bugetari.

FEN solicita interventia de urgenta la nivelul Guvernului pentru a verifica legalitatea demersului, in raport de prevederile legale internationale, normele si practicile organizatiei. “Proiectul de modificare a Legii 130/1996 este poate cea mai grava incercare a Guvernului Tariceanu de a anula atat dreptul salariatilor la negocieri colective, cat si dreptul de libera asociere si reprezentare colectiva prin sindicate”, a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.