Jurnalistii de la Academia Catavencu au descoperit cat de usor este sa patrunzi pe pista unui aeroport international din Romania, chiar si in cele mai sensibile zone. Potrivit experimentului facut de doi ziaristi de la aceasta publicatie, nu ai nevoie decat de o salopeta de muncitor in constructii, o casca de santierist si o masina cat mai rapciugoasa.

Jurnalistii au reusit sa filmeze cu camera ascunsa cum monteaza bombe, de jucarie, ce-i drept, pe pista aeroportului Baneasa, fara ca cineva sa ii intrebe nimic. Intregul material va fi publicat de Academia Catavencu in editia de maine.

Jurnalistii au ales chiar Ziua Nationala a Romaniei pentru a-si pune experimentul in practica. Mai mult, au decis sa puna la incercare Aeroportul Baneasa, pentru ca era mai apropiat de zona Arcului de Triumf, unde se desfasura defilarea de 1 Decembrie. Parola de intrare pe pista aeroportului este una foarte simpla: Salut! sau Hai noroc!

Cei doi jurnalisti au incercat sa dea dovada de cat mai multa transparenta. Pe caschetele de muncitori si-au incriptionat cu carioca: Al Quaeda Company. Fara succes insa. Nimeni nu i-a luat in seama.

Jurnalistii de la Catavencu au intrat pe poarta dinspre Drumul Potcoavei. S-au plimbat nestingheriti atat cu masina, cat si pe jos, pe pista aeroportului. Au filmat si au facut fotografii in zona de maxima securitate, pe pista de rulare, in timp ce avioanele aterizau sau decolau pe acolo. Au filmat si cisternele cu cherosen, dupa care au montat o bomba de jucarie pe aripa unui Boeing. La fel de usor au intrat si in curtea companiei Romaero, unde se repara avioanele. Imaginile filmate de catre jurnalisti apar in editia online a revistei Academia Ctavencu.

Atat Ministerul Transporturilor, cat si conducerea Aeroportului Baneasa sustin ca au declansat deja o ancheta pentru a stabili cum a fost posibil ca cei doi jurnalisti de la Academia Catavencu sa ajunga pe pista aeroportului, fara sa-i opreasca cineva. Din primele verificari, s-a stabilit ca ziaristii au intrat pe poarta de acces a companiei Romaero, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.