Premierul Tariceanu a afirmat astazi ca taxa auto de prima inmatriculare nu va fi eliminata si nici redusa. Premierul a mai precizat ca actualele discutii cu reprezentantii Comisiei Europene au la baza doar aspecte de ordin tehnic, informeaza NewsIn.

"Nu se pune problema reducerii sau eliminarii taxei de prima inmatriculare. Se pune problema ca pe baza observatiilor Comisiei, se vor modifica anumite aspecte tehnice", a afirmat Tariceanu.
Astfel, Romania ar urma sa respecte termenul de doua luni dat de CE, pentru alinierea taxei. Actul normativ ar urma sa intre in vigoare la 1 iulie 2008, informeaza NewsIn.

Comisia Europeana a decis, saptamana trecuta, sa deschida a doua etapa a procedurii de infringement (incalcare a tratatului) impotriva Romaniei privind taxa de prima inmatriculare. Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei, in caz contrar, fiind posibil sa actioneze statul roman la Curtea Europeana de Justitie.

Potrivit Cotidianul, taxa auto nu va fi redusa sau eliminata, ci va fi doar modificata in cazul in care sint neconcordante de ordin tehnic. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca „Ministrul Vosganian (ministrul Economiei si Finantelor, prezent ieri la Bruxelles, la discutii pe tema taxei cu reprezentantii Comisiei Europene - n.r.) are mandat sa discute si, ulterior, vom veni cu propuneri care sa elimine asa-zise neconcordante. Nu se pune problema reducerii sau eliminarii taxei. Probabil ca vor fi modificate anumite aspecte de ordin pur tehnic“.

Guvernul anunta chiar ca nu va mai continua programul Rabla, in cazul in care CE va decide anularea taxei. „Din moment ce se elimina taxa, nu mai are rost sa se continue programul de innoire a parcului auto, pe motiv ca nu se mai innoieste parcul auto al Romaniei, ci parcul auto al Europei“, a spus ieri ministrul Mediului, Korodi Attila. Rabla este un sistem prin care cetatenii ce renunta la masinile vechi primesc din partea statului 3.000 de lei, avans pentru achizitionarea unui automobil nou. Doar in acest an s-au vindut in acest fel 16.500 de masini noi.

Evz comenteaza atitudinea premierului care spune ca Romania nu va face „pe placul” Europei Occidentale, care incearca sa scape „de toate vechiturile” si ar fi un nonsens sa se permita importul autovehiculelor uzate dupa ce masinile vechi din tara au fost scoase din circulatie printr-o prima de casare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.