Politicienii contactati de Cotidianul condamna in unanimitate practica ANL de a acorda locuinte persoanelor sus-puse
Ancheta publicata ieri pe prima pagina in Cotidianul, care dezvaluia lista secreta a beneficiarilor din cartierul Brancusi al ANL, nu a ramas fara ecou. Cei mai multi dintre politicienii chestionati de Cotidianul se declara revoltati, iar o parte dintre ei sustin ca ar trebui anulate contractele tuturor improprietaritilor de ANL care nu indeplinesc nici unul dintre criteriile de departajare.

„Cine imparte parte-si face. Intotdeauna la noi functioneaza mai repede pila si relatia decit litera legii. O sa ajungem sa ne si mire cind se respecta legea. ANL a fost o idee buna, cu subventii pentru tineri, utilitati, o idee minunata. Ar trebui reziliate contractele si facuta repartitia din nou, pentru ca am vazut ca nu sint gata inca, asa ca se poate schimba orice. Banii dati in avans se pot restitui, cu toate ca ar trebui si arsi la punga“,

ne-a declarat Paula Ivanescu, senator PD. De aceeasi parere este si deputatul PC Bogdan Pascu, care considera ca demnitarii care s-au inscris in programul ANL sint „nedemni“. „Cred ca este un viciu de bun-simt mai intii de toate“, mai spune Pascu. La rindul sau, Titus Corlatean, secretar general al PSD, crede ca hiba se regaseste in lege, care ar trebui modificata: „Daca nu este ilegal si legea permite, cu siguranta este imoral; (...) spiritul proiectului viza tinerii, locuinte cu caracter social. Aceste persoane cu pozitii si influenta isi pot cumpara linistiti o locuinta de pe piata libera, pot sa angajeze un credit bancar“.

Senatorul UDMR Eckstein-Kovacs Peter propune mai multa transparenta in stabilirea criteriilor de acordare a locuintelor. „Faptul ca unii demnitari se infrupta din ele mi se pare jenant“, mai spune parlamentarul. Lucian Bolcas, deputat PRM, foloseste acelasi adjectiv ca si colegul sau de la Senat. In plus, el considera ca beneficiarii pe nedrept de proprietati ANL „sint condamnabili moral“. „Gestionarea acestor imobile trebuie sa fie facuta de oameni cu mare probitate, care trebuie sa evite situatii de acest gen“, adauga Bolcas. Si senatorul

liberal Ion Dumitrescu le bate obrazul celor care au beneficiat de ANL-uri, printre care si colegi de-ai lui de partid. A refuzat insa sa comenteze situatia lui Mihai Alexandru Voicu, ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, si ne-a trimis sa vorbim cu el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.