Patronul Stelei nu a fost deranjat de autoritati nici dupa ce a sustinut ca este finantatorul echipei Gloria Buzau
Gigi Becali a scapat pana acum neatins, dupa mai multe declaratii cu iz penal. Latifundiarul din Pipera a sustinut, in mai multe randuri, ca a dat bani unor echipe pentru a invinge adversarii Stelei. A intrat in cabina de vot cu o alta persoana. In urma cu trei zile a declarat ca el este adevaratul finantator al echipei Gloria Buzau si ca nu se astepta ca acest club sa-i faca probleme. Toate aceste declaratii au ramas fara urmari.

Implicarea financiara a lui Gigi Becali la doua cluburi este privita diferit in Europa fotbalistica. Contactati de ziarul „Adevarul", oficiali ai unor federatii nationale de pe continent au comentat cazul. Jeroen Faber, din cadrul departamentului de comunicare al Federatiei Olandeze, a precizat ca in campionatul batav nu a existat niciodata un astfel de caz si nu sunt nici reglementari specifice.

Pe de alta parte, Diego Antenozio, de la biroul de presa al Federatiei Italiene de Fotbal, este familiarizat cu astfel de cazuri. „In mod special, articolul 16 bis din regulamentul federal italian interzice clar oricarei persoane sau rude pana la al patrulea grad de rudenie sa detina, sa participe sau sa aiba orice fel de control, direct sau indirect, asupra unui alt club profesionist sau amator.

Noi am avut un caz similar la finalul anilor '90, in care cluburile Perugia (Serie A), Catania (Serie B) si Sambenedettese (Serie C1) erau detinute, intr-un fel sau altul, de familia Gaucci, caz care a atras atentia si a dus la crearea unei legi care sa interzica astfel de practici", a precizat oficialul. Practic, o astfel de in­calcare, conform regulamentului italian, trimite clubul vinovat la Curtea de Justitie Sportiva. Acolo risca retragerea suportului federal, cu alte cuvinte clubul risca excluderea din campionat.

Ar putea fi anchetat de Fisc

Chiar daca scapa de sanctiuni sportive, Becali ar putea fi anchetat de fisc, au precizat pentru Mediafax surse din cadrul FRF. „Atat timp cat nu el este titularul actiunilor, atunci apropiatul e finantatorul. Cum isi procura acei bani e o problema fiscala, nu o problema a federatiei. Nu i se poate interzice lui Becali sa aiba nepoti care sa finanteze Gloria. In regulamentul disciplinar nu exista niciun astfel de paragraf. Ca Becali sa fie tras la raspundere ar trebui gasita copia dupa actul prin care are loc transferul de bani intre el si nepot", a spus sursa citata.

„Blaturile" din fotbal, pe masa DNA

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, patronul FC Rapid, George Copos, fostul manager al Universitatii Craiovei Dinel Staicu si presedintele CA al Dinamo, Nicolae Badea, sunt o parte din sefii cluburilor romanesti de fotbal care au fost audiati la DNA, in aceasta toamna, intr-un dosar privind aranjamentele la meciurile de fotbal.

Procurorii i-au instiintat ca au avut telefoanele inregistrate. Dosarul vizeaza posibile infractiuni de luare/dare de mita si primire de foloase necuvenite. Ancheta a fost demarata in urma mai multor denunturi ale fostului presedinte al FC National Constantin Iacov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.