Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a fost eliberat ieri-dimineata din Penitenciarul Rahova, dupa zece ani de inchisoare.

Cotidianul informeaza ca Miron Cozma a fost eliberat ieri, dupa o condamnare de zece ani de inchisoare primita pentru subminarea puterii de stat, pentru ca a condus mineriada din septembrie 1991, in urma careia a cazut guvernul Petre Roman. El avea mai multe condamnari pentru diverse infractiuni, dar acestea au fost contopite, astfel ca a executat doar pedeapsa cea mai mare.


Fostul lider al minerilor are insa interdictie, pentru cinci ani, de a mai intra in Bucuresti sau in Petrosani. Miron Cozma va sta in Timisoara, in casa pe care fiul sau o are intr-un cartier de lux, unde mai au proprietati fotbalistii Cristi Chivu si Cosmin Contra.

Potrivit Evz , Nietzsche a ajuns si unde se astepta cel mai putin: in gura lui Miron Cozma.

„Inainte sa va spun cum ma simt, s-ar putea zice ca ma simt bine, nu-i asa? Nise (n.r. - Nietzsche) avea o vorba: „Ce nu te omoara te face mai puternic”„, acestea au fost primele cuvinte ale „Luceafarului huilei”, la parasirea definitiva a inchisorii, dupa 10 ani de detentie.

Dupa declaratia facuta presei, Cozma s-a indreptat catre un cartier rezidential din localitatea Voluntari, de langa Bucuresti, folosind centura orasului (in conditiile in care are interdictie de 5 ani de a intra in Capitala si Petrosani). Aici, s-a intalnit cu prietena sa, urmand ca, in cursul serii, sa ajunga alaturi de familie, la Timisoara.

Ziua dezvaluie o declaratie a lui Tiberiu Cozma, fratele fostului lider al minerilor din Valea Jiului, care mentioneaza ca Miron Cozma nu va pleca din Romania in perioada urmatoare si va locui in Timisoara. "Nu va parasi Romania. Miron va ramane un bun roman, un bun sindicalist. Singura lui vina este ca s-a aflat in fruntea unor mase de oameni. Are interdictie pentru Bucuresti si Petrosani, dar nu va parasi tara", a spus acesta. Tiberiu Cozma a adaugat ca in urmatoarele zile fratele sau va avea mai multe probleme de rezolvat, dar nu stie cu exactitate ce presupune programul acestuia."Miron nu va refuza invitatiile venite din strainatate de la diverse foruri sindicale. Suntem singura tara din Europa care incarceram liderii de sindicat. Ei (liderii - n.r.) nu sunt criminali, nu sunt hoti, ei doar conduc si apara interesele oamenilor lor", a mai spus Tiberiu Cozma, reclamand ca fratele sau a trebuit sa ispaseasca zece ani de puscarie pentru o "condamnare politica". "In cazul fratelui meu s-au facut multe abuzuri, toate fiind de notorietate, dar acum nu se mai poate intampla nimic. Miron si-a ispasit integral pedeapsa. Nu-l mai pot reincarcera", a explicat fratele fostului lider de sindicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.