Joi, 29 noiembrie, mai multe asociatii ale fostilor detinuti politic din Romania au adresat presedintelui Basescu un protest contra continutului “Raportului Tismaneanu”, publicat de curand la Editura Humanitas.
Printre altele, protestul solicita imperativ presedintelui: “Noi, victime ale comunismului, fosti detinuti politic si luptatori anticomunisti, va cerem, Domnule Presedinte al Romaniei, sa solicitati retragerea neintarziata de pe piata a 'Raportului final>> si, mai ales, sa dispuneti ca acest 'Raport>> viciat Så NU FIE difuzat in bibliotecile scolare si universitare, dupa cum intentioneaza Vladimir Tismaneanu (foto). Propagarea falsului in sistemul educational este un act de o gravitate fara precedent. In numele zecilor de mii de morti ai nostri cazuti pentru Romania va cerem, in al 12-lea ceas, sa nu girati aceasta prelucrare deformatoare a Istoriei reale a Romaniei”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.