Pugilistul Lucian Bute este proaspatul posesor al Ordinului Meritul Sportiv Clasa I pe care i l-a inminat presedintele Traian Basescu.
Intr-o ceremonie oficiala desfasurata vineri, la Palatul Cotroceni, seful statului l-a decorat pe Lucian Bute cu inalta distinctie pentru sportivi. Dupa cum se arata in decretul prezidential, pugilistul a primit amintitul ordin "pentru intreaga sa activitate in slujba sportului de performanta, pentru evolutia sa de exceptie care a dus la cistigarea, pe 19 octombrie, a titlului mondial profesionist, categoria supermijlocie, versiunea International Boxing Federation". Presedintele ii conferise pugilistului decoratia chiar la o zi dupa victoria de la Centre Bell din Montreal, cind a devenit campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBF. Atunci, Lucian Bute l-a invins prin KO tehnic pe detinatorul centurii, columbianul Alejandro Berrio.

Traian Basescu, un pic emotionat, i s-a adresat sportivului: "Lucian, despre ce ai facut tu nu trebuie spuse multe cuvinte, pentru ca am vazut cu totii la televizor. Si faza in care arbitrul a incheiat lupta cred ca o avem toti in memorie. Eu tin sa-i multumesc mult ca, dupa Leu, dupa Doroftei, iata, urmeaza Lucian Bute, un alt roman care a facut din lupta cinstita, din munca si din performanta un mod de viata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.