Cei 35 de europarlamentari au primit astazi, in cadrul unei ceremonii organizate de BEC, certificatele constatoare ale alegerii ca reprezentanti in Parlamentul European. Momentul a fost marcat de supararea democratilor ca PNL si PSD au dat mana intai cu presedintele BEC si abia apoi cu seful statului, informeaza NewsIn.
Presedintele Traian Basescu a sustinut un scurt discurs, dupa care i-a felicitat pe candidati. Daca democratii au dat intai mana cu seful statului si abia apoi cu presedintele BEC, Gheorghe Florea, social-democratii au procedat invers, salutandu-l intai pe Florea si apoi pe presedinte. Daciana Sarbu si Corina Cretu din partea PSD, ca si Daniel Daianu din partea PNL, au fost singurii europarlamentari care au urmat insa "modelul" PD, indreptandu-se intai spre Basescu.

Momentul a starnit indignarea unor democrati, in vreme ce europarlamentarul PSD Adrian Severin a explicat comportarea social-democratilor prin aceea ca gazda evenimentului era presedintele BEC, nu seful statului. De altfel, Daniel Daianu a fost singurul liberal care a aplaudat in momentul intrarii lui Basescu in sala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.