Comisia Europeana ne da doua luni ca sa scoatem taxa de prima inmatriculare. Bruxellesul a declansat procedura de infringement din cauza functionarii defectuoase a numarului 112
Conform Ziua, Comisia Europeana (CE),e nemultumita de negocierile cu Romania in problema taxei auto deoarece aceasta taxa de prima inmatriculare are un profund caracter fiscal si a adus la buget, pana in acest moment, aproximativ 240 milioane de euro, bani la care guvernantii nu vor sa renunte atat de usor.

CE a trecut la a doua etapa a procedurii de incalcare a dreptului comunitar deschisa impotriva Romaniei cu privire la taxa de inmatriculare a autovehiculelor, care reprezinta o discriminare in ceea ce priveste autovehiculele second-hand importate pe teritoriul Romaniei din alte state membre, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene (CE). Ca urmare a scrisorii de somare trimise de Comisie in primavara anului 2007 si a raspunsului nesatisfacator primit din partea autoritatilor romane, Bruxelles-ul a emis un aviz motivat, solicitand in mod oficial Romaniei sa isi modifice legislatia. In cazul in care, in termen de doua luni, normele nationale nu sunt modificate astfel incat sa respecte avizul motivat, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea Europeana de Justitie.

Guvernul va transmite un punct de vedere in termen de maximum doua luni, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru. "Avem o perioada de doua luni pentru ca, impreuna cu oficialii europeni, sa fie analizate si discutate toate aspectele asa incat sa ajungem la o pozitie de comun acord", a precizat Spataru.

http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-11-29&id=230071

Insa,potrivit EVZ Romania a intrat in vizorul Comisiei Europene la un nou capitol si anume numarul de urgenta unic european 112 nu functioneaza potrivit normelor europene.

„Atunci cand se afla in alte tari ale UE, ca turisti sau in scopuri profesionale, cetatenii europeni trebuie sa se poata baza pe faptul ca serviciile de urgenta ii pot localiza de fiecare data cand formeaza numarul de urgenta”, a declarat Viviane Reding, comisarul european pentru telecomunicatii, care a anuntat declansarea unui nou proces de infringement (incalcare a legislatiei comunitare) impotriva Romaniei. In situatii similare se afla si Polonia, si Letonia, acuzate la randul lor ca suportul tehnic al numarului de urgenta nu detecteaza locatia din care este initiat apelul.

Executivul de la Bucuresti sustine insa ca vina apartine operatorilor de telefonie care sunt responsabili cu „realizarea tehnica a sistemului 112”.

http://www.evz.ro/article.php?artid=332528


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.