Romania va avea, incepand de astazi, una dintre cele mai moderne retele de statii de masurare a calitatii aerului.
Ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korody, va inaugura astazi, la sediul Primariei Copsa Mica, Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului.

Potrivit ofi cialilor de la Ministerul Mediului, reteaua va cuprinde in total 117 statii de monitorizare a calitatii aerului, amplasate in cele mai poluate orase din Romania.
Ofi cialii spun ca, prin inaugurarea Retelei Nationale chiar in orasul Copsa Mica au vrut sa marcheze relevanta ei pentru respectarea normelor de protectie a mediului, in zone cunoscute ca fi - ind extrem de poluate. "Am ales Copsa Mica pentru ca e un punct foarte sensibil, iar in aceste locuri sensibile incercam sa identifi cam toate sursele de poluare", a declarat Narcis Jeler, consilier al ministrului mediului.

Acesta a adaugat ca statiile de monitorizare a aerului vor fi amplasate in localitatile puternic poluate.

Statiile sunt legate in retea Reteaua reprezinta unul dintre cele mai complexe si mai moderne sisteme de monitorizare a calitatii aerului din Europa. Echipamentele sale vor fi integrate astfel incat sa furnizeze date privind calitatea aerului, in concordanta cu cerintele legislatiei nationale. De asemenea, Sistemul National de Monitorizare a Calitatii Aerului este conceput astfel incat sa fi e in deplina concordanta cu sistemele existente in statele membre ale Uniunii Europene.

Toate statiile sunt puse in legatura unele cu altele, iar datele culese pot fi transmise oriunde, instantaneu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.