Presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, a fost primit ieri in cadrul unei vizite de stat, la Cotroceni, de catre presedintele Traian Basescu

Asistati de delegatii ale oamenilor de afaceri si politicieni, Nazarbayev si Basescu au primit salutul garzii de onoare pe platoul Marinescu al palatului prezidential, dupa care cei doi presedinti au avut o intalnire tete-a-tete, urmata de discutii si de semnarea a doua acorduri economice.

Vizita lui Nazarbayev in Romania a avut loc la doar doua zile dupa ce Comisia Europeana a dat avizul preluarii de catre compania kazaha de stat KazMunaiGaz a 75 la suta din actiunile Rompetrol.
Tranzactia, in valoare de cateva miliarde de dolari si care urmeaza sa fie finalizata la sfarsitul acestei saptamani, a fost mentionata in declaratiile oficiale ale celor doi sefi de stat. Dinu Patriciu, presedintele Grupului Rompetrol, nu a fost prezent la discutiile dintre delegatiile oficiale de la Cotroceni.

Sustinem candidatura Kazahstanului la OSCE

Presedintele Traian Basescu a declarat la incheierea discutiilor ca Romania „va sustine fara rezerve" candidatura Kazahstanului la presedintia OSCE, in 2009, tara considerata un partener.

Presedintele kazah, sosit in Romania, in cadrul unui turneu european in Slovacia, Romania si Ungaria, menit a consolida relatiile economice ale tarii sale cu Uniunea Europeana, a obtinut sprijinul Romaniei pentru sustinerea candidaturii Kazahstanului la presedintia OSCE, in 2009.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.