Suparat ca nu a fost lasat sa vorbeasca la o adunare publica, liderul PNG il critica dur pe presedinte
Liderul PNG, Gigi Becali, l-a atacat pe presedintele Traian Basescu intr-o emisiune televizata, catalogandu-l drept „comunist" si „securist".

Becali a relatat, in direct, ciocnirea pe care a avut-o cu seful statului la Brasov, la ceremonia de comemorare a evenimentelor din 15 noiembrie 1987, cand finantatorului Stelei i-a fost interzis sa tina un discurs.

„Eu am inceput sa tip, cum adica sa va comande Traian Basescu pe voi? Pai, e comunist, ma, cum sa va comande pe voi? Pai, eu m-am nascut in lagar de concentrare. Familia mea a suferit. Au fost morti, el era in '87, la Anwers, turnator, securist. Si am tipat, am urlat, si el, l-a deranjat pe el, ca de-aia spun ca nu ii mai spun presedinte", a explicat Becali.

Adevarul: Puteti sa ne explicati schimbarea brusca de atitudine pe care o manifestati fata de presedintele Traian Basescu? Pana mai ieri il sprijineati.

Gigi Becali: Eu nu l-am sustinut pe el, ca om politic, niciodata. Eu l-am sustinut pentru ca a fost singur impotriva celor 322. Ei aveau pe atunci un proiect prin care voiau ca presedintele sa fie numit de parlament, adica sa faca un stat parlamentar in Romania.
Romania ar fi devenit un stat mafiotic cu presedintele si primul-ministru la mana lor. Eu nu aveam cum sa fiu de acord cu asta. Eu nu spun ca
l-am sustinut pe presedintele Basescu, dar aia erau raul cel mai mare.

- Totusi l-ati sunat si l-ati anuntat ca sunteti gata sa-i acordati un sprijin financiar substantial.

- Nu pentru Basescu presedintele, ci pentru Basescu omul. L-am sprijinit in calitate de om, deoarece avea dreptate in acel moment. Pe mine nu ma intereseaza presedintele. Cine conteaza pentru mine e Iisus Hristos si Dumnezeu.

- Cum il vedeti pe presedinte din postura de lider de partid politic?

- Nu pot sa-l plac in totalitate. Eu am o imagine, dar inca neterminata. Ce nu mi-a placut, ceea ce vad eu la tv, cearta cu Tariceanu de atata timp. Nu a avut intelepciunea de a face o coalitie cu cel cu care a facut echipa la inceput. Sa o tii numai in scandaluri, toata tara in haos.

Nu-l ajuta mintea, nu are intelepciunea sa faca ceva liniste in treaba asta si, doi, nu are forta. Zice el ca tra-la-la si la-la-la, dar de fapt nu e asa. In fine, modul in care s-a comportat cu mine la comemorarea Revolutiei de la Brasov m-a deranjat foarte mult. A pus inca o caramida la caracterizarea pe care mi-am facut-o despre el. Adica sa-mi vorbesti ca si cum nu ne cunosteam...


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.