Presedintele Traian Basescu l-a gratiat pe Ion Draica, fosta glorie sportiva a Romaniei, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare pentru infractiuni financiare

Seful statului i-a acordat clementa fostului campion olimpic si mondial la lupte greco-romane din anii '70-'80, „din motive medicale“, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat lapidar al Administratiei Prezidentiale. Palatul Cotroceni nu precizeaza insa care sint afectiunile medicale ale lui Ion Draica pentru care Traian Basescu i-a acordat clementa. Fostul mare sportiv a obtinut pina acum, pe baza unor documente medicale care atesta ca sufera de grave maladii cardiace, aminarea executarii pedepsei. Administratia Prezidentiala arata doar ca fostul multiplu campion sportiv a fost condamnat la o pedeapsa „de trei ani de inchisoare, aplicata pentru savirsirea infractiunii de inselaciune“.

Folosindu-si renumele cistigat pe plan competitional, Ion Draica, 49 de ani, retras din activitatea sportiva inainte de 1990, a intrat in afaceri dupa Revolutie. Numele sau poate fi regasit in nu mai putin de 27 de firme, ca actionar, din cele mai diverse domenii: de la electronice la alimentatie. In urma cu zece ani au aparut primele probleme in afacerile sale. Concret, acuzatiile indreptate impotriva lui Ion Draica se refera la falimentarea voita a firmelor lui. Partenerii sai de actionariat l-au acuzat ca a luat credite bancare cu ajutorul unor active supraevaluate din firme.

In consecinta, fosta glorie sportiva a fost reclamata pentru „folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor in detrimentul altor actionari“. Dupa inceperea cercetarilor penale asupra sa, presa vremii a scris ca, sub presiunea returnarii creditelor luate de la banci, a inceput sa se imprumute de la camatari, intrind astfel in afaceri cu lumea interlopa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.