Presedintele PIN Cozmin Gusa a declarat ieri ca va sesiza DNA cu privire la raportul Curtii de Conturi efectuat in cazul Posta Romana referitor la contractele din domeniul asigurarilor. Gusa sustine ca in dosarul Posta sunt implicati atat oameni din jurul premierului, cat si senatorul UDMR Verestoy Attila, informeaza NewsIn.

Gusa a prezentat astazi un raport al Curtii de Conturi, dupa ce a facut o sesizare in acest sens in urma cu un an, pentru analizarea contractelor de asigurari facute de Posta Romana. Potrivit liderului PIN, din documentul Curtii de Conturi reiese ca echipa de conducere a Postei poate fi vinovata de savarsirea a cel putin zece infractiuni.

In acest sens, Gusa s-a referit la incheierea unor contracte cu firmele Astra, Omniasig si Allianz Tiriac fara aprobarea Consiliului de Administratie. S-a mai referit la implicarea unor cheltuieli pentru persoane care nu sunt angajate ale companiei, includerea nejustificata a serviciilor de asigurare in categoria serviciilor de protectie, plati nejustificate in prime de asigurare nedatorate. Gusa acuza in acelasi timp, Posta Romana ca a incheiat polite de asigurare nu doar pentru angajati, dar si pentru sotii/sotiile si copiii acestora si ca a executat unele plati fara sa existe prestatii de servicii.

Un alt aspect sesizat de catre Gusa se refera la contractele cu societatea Astra SA, cu care s-au incheiat doua polite de asigurari in valoare de sase milioane de euro, asigurari in cazuri de furt facute pentru 10.453.000 de "factori postali, aproape jumatate din populatia Romaniei, in conditiile in care pana la 31.01.2006 numarul de angajati ai unitatii auditate a fost de 34.902 persoane”.

Potrivit lui Gusa, "tot scandalul Posta Romana, in care sunt implicati ministrii guvernarii Tariceanu, este un scandal care va cutremura clasa politica". "Este un scandal pentru care Verestoy Attila are dosar penal la DNA, pentru care Nagy Zsolt are dosar la DNA, pentru care ministrul Chiuariu are dosar si Varujan Vosganian nu are cum sa scape, pentru ca a semnat si el acea hotarare de Guvern", a afirmat Gusa. Presedintele PIN a precizat ca toate contractele care implicau banii salariatilor realizate de catre Posta Romana au fost facute "pentru a se castiga ceva" - de la contracte de telefonie mobila, pana la paza masinilor.

Cat priveste cazul senatorului UDMR, Verestoy Attila, Gusa a povestit ca s-a facut o ancheta de catre TVR, din care nu a fost prezentata decat prima parte, cel de-al doilea episod nemaifiind prezentat public, deoarece il implica pe liderul Uniunii.

"Eu nu acuz TVR, eu acuz politicienii care fac presiuni asupra Consiliului de Administratie al TVR, care este unul politic", a sustinut presedintele PIN. Gusa a mentionat ca implicarea lui Verestoy este prin intermediul unor companii carora li s-au acordat preferential, fara licitatii, contracte de publicitate si de bonuri de masa. Potrivit liderului PIN, Nagy Zsolt este cel care a mijlocit aceste contracte.

Pe de alta parte, Compania Nationala Posta Romana l-a actionat ieri in justitie pe Cosmin Gusa si il acuza ca in urma afirmatiilor sale la adresa companiei, ar fi cauzat acesteia grave prejudicii de imagine, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.