Atacul impotriva Romaniei este purtat de serviciile secrete si armata italiene. O dovedesc gloantele cu care au fost executati romanii, bomba de la magazinul Dianei Mailat si manipularea media

Aflam ca o parte din informatiile aparute intr-un articol ce acuza Romania ca adaposteste baze Al-Queda au fost livrate ziarului italian "Il Secolo XIX" de catre serviciile secrete italiene, care la randul lor le obtinusera de la SRI in cadrul parteneriatului impotriva terorismului. Pe de alta parte, politia italiana anunta ca gloantele cu care au fost asasinati doi romani la Roma si unul la Castelvolturno sunt de calibrul 9x19.

Conform legii italiene, cartusele cu acest calibru sunt considerate munitie de razboi, iar armele care le utilizeaza sunt considerate arme de razboi, interzise civililor. Supravietuitorul masacrului de la Roma, Mircea Sava, a declarat ca cel care l-a impuscat pe el si pe prietenii sai este carabinier.
Roberto Fiore, seful "Forza Nuova", care organizeaza marsuri cu torte contra "romanilor criminali", este un vechi terorist si colaborator al serviciilor secrete italiene. Toate acestea ne intaresc convingerea ca, la fel ca in anii '70 si '80, forte oculte din structurile statului italian pun la cale diversiuni. Nu trebuie sa uitam totodata ca "strategii tensiunii" din Italia au pe constiinta, in ultimele decenii, circa sase mii de morti si raniti in asasinate politice si atentate cu bombe, din care 362 morti si 4492 raniti numai intre 1969-1980. La aceste victime se adauga circa zece mii de victime ale mafiei, dintre care 656 copii, multe din crimele mafiei avand substrat politic.

Arma crimei este militara

Pe 26 septembrie, in apropierea statiei de metrou Nomentana din Roma, au fost impuscati Alin Stoica, Florin Batog si Mircea Sava. Primii doi au decedat, Mircea Sava a supravietuit. Tanarul de 18 ani a declarat ca au fost impuscati de un carabinier. Politistii romani au fost de parere ca nu poate fi exclusa aceasta ipoteza din cauza calibrului gloantelor ucigase, adica 9x19 mm. Acest asasinat a constituit pretextul pentru declansarea campaniei antiromanesti de catre Walter Veltroni, primarul Romei, cu o luna inainte de moartea Giovannei Reggiani.

La Castelvolturno, Napoli, a fost impuscat mortal romanul Marian Buzatu, se pare ca dintr-o masina aflata in mers. Politistii italieni-au anuntat ca au gasit la fata locului "doua cartuse de calibrul 9mm Luger". Cartusele folosite in asasinatele de la Nomentana si Castelvolturno sunt de fapt calibrul 9x19 mm Luger/parabellum zis si 9mm "lung". De aici si confuzia intre denumirea calibrului cartusului si denumirea armei germane Luger care chipurile s-ar fi folosit la Castelvolturno.

Munitia de acest calibru, potrivit legii italiene a armelor, din aprilie 1975, modificata in februarie 1990, este considerata munitie de razboi, iar armele care folosesc aceasta munitie, respectiv 9X19mm Luger/parabellum sunt considerate arme de razboi. In consecinta, este interzisa posesia lor de catre civili. Politia, armata, carabinierii, fortele speciale, sunt singurii clienti care au dreptul sa cumpere astfel de arme de la producatori. Probabil ca arma crimei (sau crimelor) este un Beretta 92, aflat in dotarea armatei italiene. Referitor la asasinarea lui Buzatu, ministrul David a declarat la Realitatea TV ca "avem arma crimei si cartusele". Pana acum se stia doar de gasirea la fata locului a celor doua tuburi 9mm Luger.

Bomba de la Monterotondo

Pe 10 noiembrie, o bomba a explodat la magazinul romancei Diana Mailat din oraselul Monterotondo de langa Roma. Carabinierii s-au grabit sa spuna ca atentatul face parte din campania xenofoba cauzata de uciderea Giovannei Reggiani. Adica tot romanii ar fi de vina pentru ceea ce li se intampla.
Monterotondo este un orasel linistit. Atentatul a starnit un val de indignare. Asociatia Fostilor Partizani din Monterotondo a condamnat atentatul printr-un comunicat. Cel mai indignat a fost primarul Vittorino Lupi, care duminica a participat la slujba ortodoxa pentru a-si arata solidaritatea cu romanii. Nici urma de xenofobie antiromaneasca. De fapt, atentatul face parte tot din stragia tensiunii al carei pretext sunt romanii. In componenta bombei a intrat si o racheta de semnalizare a Marinei. Oare asa ceva s-o gasi la supermarket? Bomba, cunoscuta in Italia sub denumirea de "bomba carta" a fost confectionata dintr-un tub de carton umplut cu pulbere pirica. In regiunea Romei s-au inregistrat in ultimul timp mai multe atentate unde au fost folosite astfel de dispozitive. O bomba carta a devastat fatada unui sediu al Partidului Democratici di Sinistra, iar alta a fost gasita neexplodata in parcarea unei sectii de politie.
Istoria manipularii din Il Secolo XIX

Stirea din cotidianul genovez "Il secolo XIX" este un adevarat studiu de caz privind manipularea antiromaneasca la care s-au dedat atat ziaristii de la acest ziar, cat si carabinierii si serviciile secrete.
Pe 6 noiembrie, colonelul Sandro Sandulli de la Raggruppamento Operativo Speciale (ROS), unitate speciala a carabinierilor, anunta la o conferinta de presa anihiliarea unei retele teroriste care aducea persoane din Irak, Afghanistan, Siria si avea legaturi in Marea Britanie, Italia, Portugalia si tarile din nordul Africii. Nimic despre Al Queda, nimic despre Romania. Nici o mentiune despre arabii casatoriti cu romance din Galati. "Il Secolo XIX", in numarul din 7 noiembrie, a preluat stirea la fel ca restul presei internationale si i-a dat o tenta locala: "Teroristi la San Remo". Asta pentru ca San Remo, unde locuiau unii dintre membrii retelei se afla in regiunea Liguria, ca si Genova, sediul redactiei "Il Secolo XIX". Pe 13 noiembrie, ziarul genovez revine furibund la acest subiect, alocand un spatiu mult mai mare. Da un titlu socant: "Din Romania, ruta kamikaze" (kamikaze - teroristi sinucigasi). Articolul spune ca teroristi Al Queda, instruiti in Romania, in baze de antrenament de pe teritoriul tarii noastre, patrund in Europa cu scopul de a comite atentate. Teroristii ar profita de aderarea Romaniei la UE si ar intra astfel mult mai usor in Occident. Organizatorii retelei ar locui in Galati si ar fi casatoriti cu romance. In primul rand, colonelul de carabinieri, la conferinta de presa, nu a mentionat nimic despre Al Queda, s-a referit doar la "Jihadisti" sau "Jihad Islamic". Propagandistii de la Il Secolo XIX s-au gandit insa ca da bine sa asocieze Romania cu Al Queda. In al doilea rand, colonelul Sandulli a aratat clar care sunt suspectii arestati si care sunt capii retelei. Nu a pomenit numele arabilor casatoriti cu romance. Informatiile din al doilea articol, privind arabii care au trecut prin Romania, au fost date ziarului "pe surse".

Politistii romani au demontat acuzatiile

Pana in prezent, politistii romani aflati in Italia au reusit sa demonteze mai multe manipulari antiromanesti ale autoritatilor de la Roma. Ei au spus primii ca Giovanna Reggiani nu a fost violata.
De asemenea, au dezmintit cu promptitudine stirea ca individul care transporta in portbagaj cadavrul unei femei ar fi roman. Dupa asasinarea romanilor Stoica si Batog toata Italia in frunte cu primarul Veltroni a inceput sa delireze pe tema bandelor de romani care se macelaresc intre ei. Tot politistii romani au fost primii care nu au exclus ca gloantele ucigase sa provina dintr-o arma a carabinierilor, avand in vedere calibrul. Politistii si magistratii romani trebuie lasati sa lucreze nemijlocit la aceste anchete, chiar daca aceasta ar incalca suveranitatea Italiei. Lucrurile au luat o turnura foarte grava, iar italienii trebuie sa demonstreze ca nu au nimic de ascuns.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.