Romania a fost tratata discriminatoriu atunci cand i s-a redus cu peste 20% nivelul planului national de alocare de certificate de emisii de dioxid de carbon de catre Comisia Europeana (CE), a declarat Dumitra Mereuta, director in Ministerul Mediului, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul conferintei "Focus Energetic"
"Apreciem ca, in acest fel, ni se obstructioneaza dezvoltarea economica", a precizat Mereuta. Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, cota de emisii echivalent dioxid de carbon de 75,9 milioane de tone, ceea ce reprezinta o reducere cu 20,7% fata de cota solicitata de tara noastra, de 95,7 milioane de tone anual, pentru intervalul 2008-2012.

Prin decizia UE, Romania a pierdut dreptul la 19,8 milioane de certificate de emisie anual (n.r. - un certificat reprezinta o tona echivalent CO2). Aceste certificate au la origine prevederile Protocolului de la Kyoto, care instituie mecanisme financiare pentru asigurarea reducerii gazelor cu efect de sera.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.