In vizita la DNA sau cu chilotii in vine. Orice business ar construi, exista citiva afaceristi autohtoni cu nume care ramin cunoscuti ori pentru una, ori pentru cealalta

Nu stiu doar cum sa faca banii pe care oricum nu ii numara niciodata, dar sint buni si sa ii obtina prin vinderea propriei persoane in media. Cu cit bun-simt isi vind imaginea oamenii de afaceri Silviu Prigoana, Cristian Tintareanu si Irinel Columbeanu si de ce s-au transformat in produse tabloide au fost amendamentele aduse de juriu si de jurnalistii din platou ieri la „Zece pentru Romania“, de pe Realitatea TV.

„Daca am fi fost seriosi, nu ne-ati fi invitat aici“, a explicat Cristian Tintareanu cum sta, de fapt, treaba. „Eu am crezut ca am fost invitat la categoria comici vestiti ai ecranului“, a mai glumit el, recunoscind, pe de o parte, faima afaceristilor romani.

Invitati in emisiune, Dinu Patriciu, Camelia Sucu si Gheorghe Copos au refuzat sa participe, dar Monica Tatoiu a acceptat dezbaterea in locul lor. Mihai Tatulici, realizatorul emisiunii, s-a simtit dator sa le explice absenta. Fostul patron al Rompetrol nu a vrut sa stea in platou cu cei trei mondeni autosumati, motivind ca „vrea sa vina cu oamenii de afaceri“. Camelia Sucu a refuzat emisiunea cam din acelasi motiv, iar Gheorghe Copos a trimis o scrisoare in care isi motiva absenta: pentru ca este senator si si-a intrerupt temporar atributiile de afacerist, dar si pentru ca mediul presei este „ostil“. Intrebati daca simt ostilitatea, bogatii veniti in platou au raspuns un „Nu“ in cor, desi au parat atacuri din toate partile, pe parcursul emisiunii.

Refuzul lui Patriciu l-a indignat cel mai mult pe Silviu Prigoana: „Rahatul lui pute mai bine ca rahatul nostru? Si-ar ridica si Patriciu poalele, daca ar avea ce. Sint un produs tabloid, dar vind“. Rivalul sau de reality show s-a multumit doar sa declare ca nu se simte mai prejos, ca om de afaceri, decit seful Rompetrol. In ceea ce priveste emisiunea, in care vorbeste despre pozitii de sex sau cum umbla fara chiloti prin casa - dupa cum i-a imputat Tatulici, care s-a uitat special la el, pentru a se pregati pentru dezbatere -, sotul Monicai a explicat ca, desi este sigur de apetitul pentru emisiunile educative ale celor din platou, televiziunile prefera sa arate Rollsu'. „Este emisiunea sotiei mele, iar la virsta ei cred ca este o afacere buna. Ce sa faci, capitalismul e salbatic citeodata“, a conchis Irinel Columbeanu.

„Eu imi asum raspunderea pentru toate timpeniile. Noi trei sintem exhibitionisti si ne-am asumat riscul. Astfel, nu ati fi chemat un om serios de afaceri. Daca sintem in primii zece inseamna ca ne ajuta stilul nostru. Publicul vrea spectacol ieftin“, a explicat si Tintareanu felul in care mondenitatea l-a ajutat pina acum.

„Nu intereseaza pe nimeni ce afaceri faceti, ci de cine v-ati despartit“, a recunoscut si Alexandru Darie, secundat de Adriana Saftoiu, care a spus ca, in ceea ce il priveste pe Silviu Prigoana, cel mai important incident va ramine mereu pliciul. Atacat, acesta a recurs la ofensiva si a indreptat-o catre reprezentantul The Money Channel, Sorin Frenciu: „De cite ori m-ati chemat la televiziunea dumneavoastra? Niciodata. Atunci ma duc la Circotasi. Am nevoie de notorietate, pentru ca pregatesc si altceva“. Prigoana a mai adus aminte, in citeva rinduri, ca ar trebui sa fie cunoscut si pentru ca a fondat Realitatea TV, chiar daca ulterior a dat faliment cu ea, si ca a lansat televiziunile de nisa in Romania. „Am gresit cu Realitatea TV. Trebuia sa lansez mai intii Taraf, Manele, Sport si apoi Realitatea“, a mai spus acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.