Votul pentru avizul favorabil eliberarii conditionate a fost in unanmimitate. Decizia comisiei si dosarul vor fi trimise Judecatoriei Sectorului 5 si vor intra pe rolul acesteia saptamana viitoare, a declarat Valentin Munteanu, purtator de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Cererea de eliberare conditionata a intrat automat pe lista comisiei dupa ce, in urma cu sase luni, Tribunalul Bucuresti i-a respins lui Miron Cozma o solicitare in acest sens.

Surse judiciare au declarat insa ca pentru Miron Cozma, ar fi covenabil sa astepte data de 2 decembrie cand va iesi din inchisoare dupa executarea intregii pedepse pentru ca ar evita sa fie suspus controlului judiciar asa cum prevede procedura in cazul eliberariolor conditionate.

La inceputul anului, Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a hotarat eliberarea conditionata a fostului lider din Valea Jiului, la propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova. Membrii comisiei au sustinut atunci ca Miron Cozma a dat dovada de indreptare a comportamentului sau antisocial. Odata ajuns dosarul la Tribunalul Bucuresti cu recursul procurorilor, judecatorii au decis insa ca acesta sa isi ispaseasca pedeapsa pana la sfarsit.