Ministrul de externe Adrian Cioroianu s-a prezentat personal la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in timp ce asociatia Romani Criss a fost reprezentata de un avocat, informeaza NewsIn.

Marian Mandache, avocatul Romani Criss, a spus ca in timpul audierilor Adrian Cioroianu si-a exprimat regretul pentru cele afirmate in legatura cu infractorii, constientizand ca ele ar fi putut afecta pe cineva, dar a adaugat ca nu considera ca trebuie sa fie sanctionanat de CNCD, intrucat si-a cerut deja scuze public.

Avocatul Marian Mandache a precizat ca la audieri, asociatia Romani Criss nu a solicitat demisia ministrului, ci doar constatarea si sanctionarea faptei. "Am constatat ca exista o fapta de discriminare impotriva unui grup social - si anume persoanele condamnate pentru savarsirea unor infractiuni. Am solicitat sa se constate ca a fost atinsa demnitatea unui grup si sa se sanctioneze contraventional acest lucru", a declarat Mandache.

De asemenea, Romani Criss a cerut CNCD sa emita un "cod de conduita in spatiul public" cu privire la respectarea principiului egalitatii de tratament pentru toate persoanele.

La incheierea audierilor, care au durat circa o ora, seful diplomatiei romane a plecat fara a face declaratii. Nici in momentul sosirii sale la CNCD pentru audieri ministrul nu a stat de vorba cu presa.

In ultimul timp, imaginea ministrului Cioroianu s-a aflat in atentia publica, dupa ce acesta a facut o declaratie contrarianta la adresa infractorilor pe care i-ar trimite „in desert”, sau in „batalioane disciplinare”.

Ca urmare a acestor declaratii care il vizau in mod direct pe romul Nicolaie Mailat, acuzat ca a ucis o femeie in Italia, Asociatia Romani Criss a trimis luni o sesizare la CNCD, impotriva ministrului de externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.